Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

07. 11. 2022. 15:39 >> 15:46

FORMULA 1

Volf: Rikardo pregovara sa Mercedesom i Red Bulom o ulozi rezervnog vozača

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da vozač Danijel Rikardo pregovara sa njegovom ekipom i Red Bulom o ulozi rezervnog vozača u šampionatu Formule 1 u 2023. godini.

Rikardo vozi za Meklaren, ali za sljedeću godinu nema angažman, pošto je ekipa nezadovoljna nastupima, odlučila da na kaju sezone raskine saradnju sa australijskim vozačem.

Spekulisalo se da bi Rikardo mogao da pređe u neki od slabijih timova, ali je on nagovestio da bi radije bio rezervni vozač u ekipama koje se bore za titulu, kako bi se izborio za angažman u 2024. godini.

"Mislim da Danijel razgovara sa još nekim timovima o mogućem poslu, kao i sa Red Bulom. Što se nas tiče, mi ga mnogo volimo, on je sjajan ali još nismo u poziciji da odredimo ko će biti naš treći vozač", rekao je Volf za Skaj.

Otkako je 2018. godine otišao iz Red Bula, gde je ostvario sedam od osam pobeda u karijeri za pet godina, Rikardo nije ostvario očekivanja.

Proveo je dvije uglavnom neuspješne sezone u Renou prije nego što je prešao u Meklaren, gde je od njega konstantno bolji timski kolega Lando Noris. Rikardo je ostvario jednu pobjedu za Meklaren, prošle godine u Italiji i to je bila prva pobjeda Meklarena od 2012. godine.

Svojim ponašanjem i karakterom 33-godišnji Rikardo jedan je od najpopularnijih vozača u Formuli 1.

Upitan šta bi moglo Rikarda da dovede u Mercedes, Volf je odgovorio: "Njegova ličnost, ali i to što je ovdje već dugo".

"On poznaje sve bolide i to bi mogla biti prednost. Ali ne bih da iznosim bilo kakve glasine, pošto nismo odlučili", dodao je Volf.

Rikardo je nedavno rekao da ne očekuje da će biti u šampionatu sljedeće sezone, ali da želi da se vrati takmičenjima 2024.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније