Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

05. 10. 2022. 19:01 >> 19:01

LIMIT 145 MILIONA DOLARA

FIA odložila odluku o prekoračenju budžeta u F1

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je danas da za sljedeću nedjelju odlaže objavu nalaza istrage o prekoračenju budžeta timova Formule 1 za prošlu sezonu.

Šampionat Formule 1 je za prošlu sezonu postavio limit od 145 miliona dolara.

Prošle nedjelje pojavili su se navodi da je Red Bul, za koji vozi aktuelni svjetski prvak Maks Verstapen, prekomjerno trošio, a direktor austrijskog tima Kristijan Horner je to nazvao "lažnim tvrdnjama".

Pored Red Bula mediji su naveli da je budžet prekoračila i ekipa Aston Martina.

"Analiza finansijskih podnesaka je dug i složen proces koji je u toku. Kao što je poznato, bilo je nepotkrepljenih spekulacija i nagađanja u vezi sa ovim pitanjem, a FIA ponavlja da dok se sve ne završi neće davati nikakve informacije", dodaje se u saopštenju.

Ograničenje budžeta je uvedeno sa ciljem da se smanji moć velikih timova poput Mercedesa, Ferarija i Red Bula.

Za ovu godinu dozvoljena je potrošnja do 140 miliona dolara, dok će za sljedeću godinu budžet biti smanjen za još pet miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније