Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

05. 10. 2022. 17:17   >>  17:22 1

ODLUKA IBA

Rusi i Bjelorusi opet boksuju pod svojim zastavama, očekuje se reakcija MOK-a

Međunarodno boksersko udruženje (IBA) glasanjem je danas donijelo odluku da poništi zabranu učešća ruskim i bjeloruskim bokserima pod svojim nacionalnim takmičenjeima.

U obrazlaganju takve odluke IBA je rekla da sporti i politika moraju biti razdvojeni, te da politika ne bi smjela da utuče na sport.

„Svim sportistima treba dati jednake uslove. Naša organizacija poštuje svoju autonomiju i ostaje politički neutralna i nezavisna. IBA želi mir i u svakom sukobu će igrati isključivo ulogu mirotvorca. Ruske i bjeloruske ekipe moći će da koriste svoje zastave i grbove, a ukoliko dođu do zlatnih medalja, intoniraće se njihove nacionalne himne“, stoji u zvaničnom saopštenju IBA.

Interesantno je vidjeti kako će nacionalni i kontinentalni savezi da reaguju na ovakvu odluku, a očekuje se reakcija i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Oni su i ranije imali nesuglasica sa IBA, pa ostaje da se vidi kako će sada reagovati na ovo.

Pojedini izvori tvrde da bi ovo moglo da dovede do micanja boksa sa programa Ljetnjih olimpijskih igara, što bi sa druge strane bila sportska katastrofa, budući d aje u pitanju jedan od najstarijih sportova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније