Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

30. 09. 2022. 13:46   >>  13:43

FORMULA 1

Rikardo: Uloga rezervnog vozača realna mogućnost

Vozač Meklarena Danijel Rikardo rekao je danas da je mjesto rezervnog vozača u 2023. godini u šampionatu Formule 1 za njega postala realna mogućnost.

Meklaren je u avgustu najavio da će na kraju sezone raskinuti ugovor sa Rikardom, godinu dana prije isteka i neizvjesno je da li će australijski vozač pronaći novu ekipu.

Spekulisalo se da bi Rikardo mogao da bude rezervni vozač u Mercedesu ili Red Bulu. On je tokom pauze u šampionatu razmišljao o mogućnostima, a uoči predstojeće trke u Singapuru rekao je da je oprezan po pitanju prelaska u neki tim sa začelja tabele.

"I dalje želim da budem dio Formule 1. Plan A je da budem na stazi. Ništa se nije promenilo, ali ne želim samo da uskočim na prvo slobodno mjesto. Znam da će se krajem sljedeće godine mnogo toga promjeniti, ugovori i drugo, pa ne želim da kažem da ostajem strpljiv već otvoren", rekao je Rikardo, prenio je Skaj.

Upitan je i o mogućnosti da postane rezervni vozač.

"To je sigurno nešto što je realno. To su dvije realne opcije. Ne treba biti nigdje drugde. Volim druge discipline motosporta, ali u njima ne vidim sebe. Mislim da ako uskočim u tako nešto, da ću zatvoriti vrata Formuli 1. Kao da sam se odjavio, ali nisam, tako da sam samo koncentrisan na Formulu 1", naveo je 33-godišnji vozač.

"Moji saradnici razgovaraju sa skoro svima, pokušavamo da sklopimo sliku i vidimo šta ima najviše smisla. Nije da ne zovu ili da nisu zainteresovani, znam da tako zvuči... Nemam pretjeranog samopouzdanja, ali samo obraćamo pažnju i otkrivamo šta je najbolje. Pokušavam da gledam dalje od sljedeće godine, ja naravno želim da se trkam, ali takođe ne želim da gledam samo narednih 12 mjeseci, a da ne gledam narednih 24", dodao je Rikardo.

Rikardo je u posljednje dve sezone u Meklarenu ostvario jednu pobkedu, u Italiji, ali je uglavnom od njega bio bolji timski kolega Lando Noris.

Rikardo je trenutno 14. u šampionatu sa 19 bodova.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedjelju od 14 časova za Veliku nagradu Singapura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније