Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Srđan Čabrilo

10. 07. 2022. 14:44 >> 14:50

ODBOJKAŠICE POČELE PRIPREME

Krunić: Mislim da će nam četiri pobjede biti dovoljne

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore počinje pripreme za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U grupi B protivnici su Češka, Finska i Island, a plasman na Euro izboriće dvije najbojlje selekcije. Kao baza za pripreme izabrana su Pljevlja, gdje će tim Milorada Krunića i odigrati domaće utakmice. U ekipi nema Danijele Džaković koja je imala saobraćajnu nezgodu, dok su Cvijović i MIlivojević odlučile da se ne odazovu pozivu kazao je selektor Krunić.

Prvi meč igra se 21. Avgusta, kada u Pljevlja dolazi Finska sa kojom ćemo igrati i u posljednjem kolu, a koja je, ako izuzmemo favorita Češku, glavni rival… tri dana kasnije, 24. avgusta na sjever CG stiže Island..

“Mislim da će iz te dvije utakmice 6 bodova dosta značiti, mada dajem blagu prednost Finskoj je im gostujemo na kraju ciklusa. Mi ćemo se potruditi da do tada u 5 kola budemo u situaciji da nam posljednji meč u grupi ne bude odlučujući za plasman..”, kazao je selektor Milorad Krunić

On vjeruje da u timu ima dovoljno i mladosti i iskustva i da će kvalitet isplivati kad bude najpotrebnije.

“Potajno gajim nadu da možemo igrati sa Češkom i kući, u gostima teško. Mislim da će nam 4 pobjede biti dovoljne, možda, u srećnim okolnistima možemo dalje i sa 3 pobjede”, dodao je selektor.

Među našim reprezentativkama, očekivanja od predstojećih obaveza su velika, saglasne su selektorovom ocjenom da će mečevi sa Finskom biti ključni..

“Pozitivna sam pred početak kvalifikacija, Finska nam je rival po mjeri, i mislim da je vrijeme da naplatimo neke stare dugove i plasiramo se na šampionat”, kazala je Tatjana Bokan.

“Smatramo da imamo veliku šansu, prošle godine smo je propustili, tako da se nadam da će obe godine biti bolji i da ćemo se kvalifikovati”, nadovezala se Saška Đurović

Nakon dva meča u Pljevljima, Crna Gora će gostovati Češkoj 27. avgusta, 4. septembra ugostićemo Čehinje, a za kraj još dva gostovanja, 7. septembra Islandu, a onda 10. već pomenuto, možda i odlučujuće, Finskoj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније