Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

08. 03. 2022. 07:11 >> 07:12

VUKADINOVIĆ ZA PORTAL

CG skijanje nije na zavidnom nivou, ozbiljnije raditi

Crnogorsko skijanje nije baš na zavidnom nivou i potrebno je mnogo ozbiljnije raditi kako bi se postizali bolji rezultati na svjetskoj sceni, kazao je crnogorski trener Janko Vukadinović. On je trenutno u Indiji, gdje radi sa Jiom Arjan, 13-godišnjom djevojčicom, sa kojom već postiže dobre rezultate. Vukadinović je u intervjuu za Portal RTCG pričao o tome kako je došlo do toga da karijeru gradi u zemlji koja nije skijaški poznata, te o planovima i ambicijama za naredni period.

Kako je došlo do angažmana u Indiji, kakvi uslovi su te dočekali?

"Radio sam u ski školi tri godine na Kopaoniku, upoznao sam Arjan i dobio sam šansu da radim sa njom. Radili smo na Kopaoniku mjesec dana, nakon toga smo se dogovorili da nastavimo saradnju. Pozvala me da dođem u Indiju, jer nije mogla da se organizuje ponovo da dođe na Kopaonik. Ja imam svoj klub u Crnoj Gori, Ski Klub Bjelogrivac, u kojem imamo još dobrih takmičara sa kojima želim u budućem periodu da postižem zavidne rezultate na takmičenjima. I, naravno, želim da nastavim da se bavim trenerskim i instruktorskim poslom. Uslovi u Indiji su solidni, može da se trenira, ali ne na nekom prevelikom nivou. Treniramo u ski centru Gulmarg Kashmir".

Kakve su ti ambicije i planovi tamo, može li tvoja takmičarka do plasmana na ZOI?

"Pa imali smo par dana treninga do sad i trku, na kojoj je ostvarila prvo mjesto i zadovoljan sam sa tim. Privodimo kraju ovu sezonu, plan za sljedecu godinu je da idemo u Evropu da treniramo. Imam velike ambicije sa njom, da li će ona moći to da ostvari, vidjećemo. Nadam se da može, jer skijanje zahtijeva mukotrpan rad i mnogo odricanja, mnogo je drugačiji od ostalih sportova. Imamo plan da za četiri godine ostvarimo plasman na ZOI, nadam se da ćemo ga ostvariti, mada to zavisi od mnogih faktora".

Crnogorsko skijanje, šta je dobro, a šta loše?

"Što se tiče takmičarskog skijanja, po meni nije baš na zavidnom nivou, ja mislim da treba dosta stvari da se promijeni, i da počne mnogo ozbiljnije da se radi, i da se više ulaže u one takmičare koji to stvarno zaslužuju i da se ostvaruju mnogo bolji rezultati, na evropskoj i svjetskoj sceni. Što se tiče uslova za skijanje, u Kolašinu je napravljeno baš ozbiljno skijalište koje obećava mnogo u budućnosti i pruža sve što jedan ozbiljan ski centar treba da ima. Samo mislim da treba što prije naprave vještačko osnježavanje, kako bi sezonu skijanja što više produžili".

Kako vidiš stanje u svjetskom skijanju?

"Svjetsko skijanje je najveći nivo skijanja, tu su stvarno skijaši vrhunskog kvaliteta i znanja, pa skoro svi su podjednaki u tom vrhunskom skijanju. Samo nijanse ih dijele, bila to muška ili ženska konkurencija".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније