Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ M.M.Lj. ]

24. 12. 2021. 13:15 >> 13:20
1

MRVALJEVIĆ

"Begović govori neistine, da podnese ostavku"

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević pozvao je v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića da podnese ostavku jer, kako smatra, svojim djelovanjem dovodi do urušavanja sporta. On je optužio Begovića da je izgovorio neistinu na konferenciji za medije i da je zloupotrijebio predsjednika Internacionalne džudo federacije.

Mrvaljević je Begovića zamolio da prestane sa “radnjama i izjavama koje nanose štetu sportu u Crnoj Gori”.

“Vaša izjava na konferenciji za medije, u kojoj tvrdite, da Vam je predsjednik Svjetske džudo federacije predložio da rukovodstvo džudo saveza Crne Gore treba da biraju "bivši i sadašnji crni pojasevi" je potpuna neistina i zloupotreba Internacionalne džudo federacije i njenog predsjednika, gospodina Vizera”, kazao je Mrvaljević.

On je poručio Begoviću da je džudo  prestižan olimpijski borilački sport, a ne neka mitska vještina nindža ratnika sa Dalekog istoka, a da je Crna Gora moderna, građanska i sekularna država sa jasnim zakonskim procedurama.

“Crni pojas u džudou predstavlja  majstorsko zvanje iz poznavanja džudo sporta, ono traje čitav život i ne postoje "bivši" i "sadašnji" nosioci crnih pojaseva. Takođe, crni pojas u džudou nigdje u svijetu ne donosi pravo glasa na skupštinama, pa bi bilo zanimljivo šta o ovoj Vašoj "ekspertskoj" ideji imaju da kažu međunarodne institucije i MOK”, kaže Mrvaljević.

Smatra neprihvatljivim izjave Begovića.

“Sada je, međutim, potpuno jasno da su hajke koje ovih dana sprovodite na sportske saveze, kao i rješenja kojima brišete pojedine, zasnovane isključivo na Vašem ličnom interesu, neznanju i amaterskom tumačenju prava i sudskih presuda, a ne na realnom i činjeničnom stanju kao i poštovanju zakona”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da je Begović za kratko vrijeme ste uspio da napravi potpuni haos u oblasti sporta, izbriše međunarodno priznati Judo savez, javno napadne Atletski savez koji ima najbolju sportskinju Crne Gore, negativno kritikuje Crnogorski olimpijski komitet, smanji budžet sporta za iduću godinu.

“I vašim izjavama pokažete nekulturu, neznanje i nepoštovanje svega što je rađeno prije Vašeg dolaska, a čiji su rezultati egzaktni i nijesu za potcjenjivanje.  Ukoliko zaista želite da "spasite" crnogorski sport, morate ga prije svega spasiti od Vašeg ega, pa shodno tome podnesite danas ostavku i na taj način dajte svoj doprinos, jer će svaki nastavak Vašeg djelovanja dovesti do potpunog urušavanja sporta u Crnoj Gori i degradacije države u međunarodnim sportskim institucijama”, kazao je Mrvaljević.

Poručio je Begoviću da prepusti mjesto nekome ko će raditi profesionalno, u skladu sa zakonom i ko će racionalnim postupcima bez mržnje i ostrašćenosti doprinijeti da se unaprijedi zakonski okvir i riješe zakonska ograničenja, kako bi se sport u Crnoj Gori unaprijedio i nastavio svoju trofejnu tradiciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније