Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 02. 2020. 18:55 >> 19:42

NEVJEROVATNI ŠVEĐANIN

Duplantis ponovo oborio svjetski rekord u skoku s motkom

Švedski atletičar Arman Duplantis ponovo je danas oborio svjetski rekord u skoku s motkom, drugi put za nedjelju dana.

On je danas, na mitingu u Glazgovu, skočio 6,18 metara i tako za jedan centimetar popravio rekord koji je postavio prošle subote na mitingu poljskom Torunu.

Duplantis je prošle nedjelje u Poljskoj oborio rekord Francuza Renoa Lavilenija od 6,16 metara koji je bio na snazi od februara 2014. godine.

"Ovo je sjajno takmičenje. Publika mi je davala veliku snagu i zaista sam uspio", rekao je Duplantis nakon što je primio bonus od 30.000 dolara za novi svjetski rekord.

On je takmičenje počeo visinom od 5,50 metara, a iz drugog pokušaja preskočio je 5,75 metara. U tom trenutku u vodjstvu je bio dvostruki svjetski šampion Sem Kendriks, koji je takmičenje završio visinom od 5,84 metara.

Duplantis je preskočio i tu visinu, a zatim je ostao bez protivnika. On je preskočio šest metara, pa je ljestvicu podigrao na 6,18 metara i tu visinu preskočio je u prvom pokušaju.

Duplantis je rođen u SAD, ali je odlučio da predstavlja majčinu domovinu Švedsku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније