Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

03. 06. 2019. 19:31 >> 19:33

RTCG NA IMZE

Javni servis prenio duh Igara

Tokom proteklih šest dana, sportske redakcije Radio-televizije Crne Gore (RTCG) izvještavale su sa Igara malih zemalja Evrope iz svih pet crnogorskih gradova u kojima su se održavala takmičenja i potrudili se da pažnju posvete sportistima iz svih država Starog kontinenta koje broje manje od milion stanovnika.

Kamere i komentatori TVCG ispratili su svečanosti otvaranja i zatvaranja 18. Igara i dočarali atmosferu sa terena na kojima je nastupilo 835 takmičara u deset sportova.

Zabilježeni su gotovo svi nastupi crnogorskih sportistkinja i sportista.

Televizija je obezbijedila prenos četiri odbojkaške utakmice i šest mečeva košarkaškog turnira.

Tokom protekle sedmice Sportski dnevnik je bio posvećen olimpijskom selu, u Budvi i terenima na Cetinju, u Baru, Tivtu i Podgorici. 

TVCG je razgovarala sa brojnim gostima Igara, između ostalog sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom i princom Albertom od Monaka.

Redakcije Sportskog programa i Zabavno-komercijalnog programa TVCG realizovale su i četiri emisije "Svi smo u igri" i time zaokružili blizu 40 sati programa posvećenih tom događaju.

Radio Crne Gore emitovao je ukupno 192 minuta programa sa Igara malih zemalja Evrope.

Redakcija Sportskog programa RCG je imala ukupno 27 izvještaja, 14 razgovora i 27 sagovornika.

Realizovali su pet emisija uživo u prijepodnevnom programu "Mozaik", a sa Igara Radio CG je izvještavao i u emisiji "Vrijeme sporta i muzike", kao i u redovnim informativnim emisijama.

Portal RTCG objavljivao je rezultate svih naših sportista, kao i sve značajnije informacije sa Igara.

Posjetioci Portala mogli su kroz fotogaleriju mogli da osjete atmosferu hotelskom kompleksu "Slovenska plaža" koji je bio nalik olimpijskom selu, gdje su bile smještene ekipe svih zemlaja učesnica, a kao i sa ceremonija otvaranja i zatvaranja Igara.

Naš reporter razgovarao je sa jednim od prepoznatljivijih lica na Igrama, trenerom tenisera Luksemburga Žilom Milerom, nekada 21. igračem na ATP listi, koji nam je pričao kako je igrati protiv Rafaela Nadala kojeg je savladao na Vimbldonu prije dvije godine.

Na Portalu RTCG mogli ste čitati intervju sa Haumeom Martinom, predsjednikom Olimpijskog komiteta Andore, zemlje koja će biti domaćin narednih Igarama malih zemalja Evrope, takođe kako je Komisija za antidoping savladala izazove koje nosi ovako veliko takmičenje, o volonterima koji su bili "desna ruka" organizatorima, ali i o utiscima stranih novinara koji su pratili Igre u našoj zemlji.

Kroz fotogaleriju prikazali smo i kako je protekla posjeta predsjednika MOK-a Tomasa Baha olimpijskom selu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније