Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2018. 12:57 >> 12:44

TAKMIČENJA U EVROPI

U Jedinstvu zadovoljni, Budućnost želi da iznenadi

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa u prvom kolu CEV kupa igraće protiv srpskog vicešampiona, Novog Pazara. Prvi meč se igra u Bijelom Polju, između 6. i 8. novembra, revanš je na programu između 13. i 15. novembra u Novom Pazaru.

“Imajući u vidu kvalitet ekipa koje smo mogli dobiti mogu reći da sam zadovoljan protivnikom. Naravno, ekipa koja je prošle sezone osvojila Super Kup i Kup Srbije i igrala finale plej ofa je svakako u ovom trenutku kvalitetnija od nas i favorit je prolaz dalje. Mi ćemo pokušati da se za taj duel spremimo što je bolje moguće i pokušaćemo da u prvom meču u Bijelom Polju napravimo što bolji rezultat. Bez obzira na konačan ishod, biće to sigurno dva izuzetno zanimljiva odbojkaška duela”, izjavio je Darko Prebiračević, trener Jedinstvo Bemaxa, prenosi sajt OSCG.

Novi Pazar je procvat doživio u prethodne dvije sezone. Pretprošle sezone je osvojio Kup Srbije, dok je u prošloj odbranio pehar u Kupu, osvojio je Superkup Srbije, i igrao finale plej-ofa protiv Vojvodine.

Ako preskoče ovu prepreku, Bjelopoljci će u drugom kolu igrati sa ruskim Kuzbašom. Prvi meč bi se igrao u “Nikoljcu”, između 27. i 29. novembra, a revanš u Rusiji, između 4. i 6. decembra.

Radulović: Zalau ozbiljna ekipa, pokušaćemo da iznenadimo

Rumunski Zalau je rival Budućnosti Capital Plaze u prvom kolu Čelendž kupa. Prvi meč se igra u Podgorici, između 6. i 8. novembra, revanš je između 13. i 15. novembra u Rumuniji.

“Prije svega, veliko je zadovoljstvo što smo posle niza godina igranja isključivo na domaćoj sceni bili učesnici ovog žrijeba i naši mladi igrači imaće priliku da osjete čar nekog evropskog takmičenja. Za protivnika smo dobili izuzetno kvalitetan tim iz Rumunije, ekipu koja u svojim redovima ima par internacionalaca i seniorskih reprezentativaca Rumunije, što svakako govori o kvalitetu i ozbiljnosti ekipe Zalaua. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za taj dvomeč i da na častan način branimo boje našeg kluba, a ukoliko se ukaže prilika da iznenadimo favorizovanog rivala sigurno ćemo je i iskoristiti”, izjavio je Balša Radulović, trener Budućnost Capital Plaze.

Zalau je prošle sezone bio četvrti u prvenstvu, a osam puta je bio šampion Rumunije, posljednji put 2017. godine, i tri puta osvajač nacionalnog kupa.

Ako prođu Zalau, Podgoričani, koji se u Evropu vraćaju nakon sedam godina, igraće sa još jednim rumunskim timom, Steauom, u kojem je prošle sezone igrao bivši libero “plavih”, Nikola Lakčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније