Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

24. 10. 2024. 19:57 >> 20:02

DRUGA ABA LIGA

Druga pobjeda: Sutjeska očitala lekciju Vojvodini

Sutjeska je protiv jednog od favorita za plasman u viši rang, ekipe Vojvodine pokazala da može puno u ovoj sezoni ABA 2 lige - tim Dragana Bajića je na svom parketu očitao lekciju rivalu i slavio sa 96:79.

Sada na tabeli Sutjeska, Vojvodina i Bosna imaju isti skor (dvije pobjede i poraz), dok je Rabotnički na nuli.

Nakon izjednačenog početka, Sutjeska je od sredine prve četvrtine preuzela kontrolu u meču.Prvo se odvojila na plus osam (21:13), da bi na nešto malo manje od tri minuta prije kraja prvog perioda tim Dragana Bajića nakon trojke Luka stekao dvocifrenu prednost 27:15.

Do kraja tog dijela igre Vojvodina je prišla na minus sedam 30:23, ali su Nikšićani sa četiri vezana poena na startu druge otišli na plus 11 - 34:23.

Vojvodina je uzvratila serijom 8:0 (34:31), a sve do kraja prvog poluvremena igralo se na mahove. Sutjeska je opet odvojila na 41:33, ali je završnica pripala gostima, pa je na odmor naš tim imao samo tri poena viška 42:39.

Sa osam poena u nizu, Sutjeska je otvorila nastavak i povela 50:39. Sredinom tog dijela igre Vojvodina je prišla na minus pet (55:50), ali to nije poremetilo Nikšićane. U finišu trećeg perioda, nakon što je Vujović ubacio dva slobodna, Sutjeska je stigla do rekordnih plus 18 - 70:52.

Bio je to početak kraja za goste, jer je Sutjeska sjajno odigrala u posljednjih deset minuta. Nakon trojke Mitrovića stigla je do rekordnih plus 21 (76:55), nakon čega je i definitivno bilo jasno da bodovi ostaju u Nikšiću.

Barović je predvodio Sutjesku sa 23 poena, 15 je dodao Spasojević.

Kod Novosađana se istakao Savić sa 19 koševa, tri više od Smita.

Treba reći da je meču prisustvovala legenda jugoslovenske i crnogorske košarke Žarko Paspalj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније