Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

08. 10. 2024. 13:26 >> 13:27
Čitaj mi:

EVROKUP

Tanasković: Trento agresivan, jaka odbrana, ali spremni smo da dobijemo

Košarkaše Budućnost Volija sjutra očekuje duel sa Trentom u Italiji u okvru trećeg kola Evrokupa.

"Plavo-bijeli" su loše startovali evropsko takmičenje i nakon dvije utakmice imaju dva poraza.

U prošlom kolu slavili su u ABA ligi protiv Igokee, koja jeste teško gostovanje, i to je prva od tri vezane utakmice van kuće.

"Iskreno mislim da, nakon Igokee koju smo priveli u našu korist, a s obzirom na to da je gostovanje teže, imamo dva važna gostovanja. Poslije 0:2 u Evrokupu, veoma je bitna utakmica u Italiji. Znamo protivnika, vrlo su agresivni, atletski sposobni, igraju dosta 1 na 1, brza su košarka sa jako čvrstom odbranom", kazao je Nikola Tanasković.

Ipak on gaji optimizam.

"Idemo tamo spremni, pripremili smo se da dobijemo".

Tanasković je u prošlom duelu Budućnosti i Trenta bio MVP meča.

"Naravno da je lijepo, momci su mi puno pomogli, bila je to dobra utakmica za nas, nadamo se da će tako biti i ovaj put."

Trener Andrej Žakelj je kazao da je po njemu Trento najprijatnije iznenađenje ove sezone.

"Imamo još dva vezana gostovanja nakon Igokee, što znači da ćemo odigrati tri utakmice na strani. Ali nema veze, mi moramo maksimalno da odradimo svoj dio. Trento je za mene iznenađenje ove sezone. Igraju stvarno dobru košarku i napravili su dobar atletski tim. Igraju možda najbržu košarku u našoj grupi, tako da je to izazov za nas da ograničimo njihove pojedince i njihov sistem".

Slovenački stručnjak je apostrofirao dva igrača - Džordana Forda i Entonija Lemba.

"Imaju slabosti, a imamo i mi prednosti koje ćemo iskoristiti. Moramo obratiti pažnju na Forda, koji igra odlično na poziciji četiri, i na Lamba. Mislim da su to dva ključna igrača, ali imaju i ostale kvalitetne igrače. Biće to vrlo, vrlo teška utakmica", kazao je Žakelj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније