Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

30. 09. 2024. 15:05 >> 18:01
Čitaj mi:

aba2 liga

Podgorica sa Džokerom; Žižić: Dugo iščekujemo početak sezone i start lige

Podgorica Bemax na premijeri ABA 2 lige u srijedu dočekuje Džoker iz Sombora.

Podgorica je u odnosu na prethodnu sezonu napravila dosta promjena, sa nikad mlađim timom ulazi u novu sezonu, a iako je ekipi priključeno nekoliko juniora, crnogorski tim želi da u ABA 2 ligi još jednom ostavi lijep utisak.

"Imali smo duge pripreme, veliki broj kontrolnih mečeva, a svaka provjera bila od velikog značaja i u cilju podizanja forme. Ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, ali neću izuzeti činjenicu da postoji veliki prostor za napredak. Dugo se pripremamo, a toliko dugo iščekujemo početak sezone i start lige. Momci su željni košarke i to se primjećuje na treninzima, kako kod igrača, tako i kod trenera", centar Nikola Žižić.

Košarkaši Podgorice naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker.

U novoj sezoni nema “balona”, mečevi se igraju kod kuće i u gostima, a 16 ekipa je podijeljeno u četiri grupe – A, B, C i D. U grupi A su MZT, Helios, Cedevita Junior i Teodo, grupu B čine Vojvodina, Sutjeska, Bosna i Rabotnički, dok su Zlatibor, Borac Banjaluka, Ilirija i Šibenka u grupi D.

Džoker je zamijenio Vršac u ABA2 ligi koji je odustao od takmičenja zbog toga što smatra da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci, niti klubovima koji se u njoj takmiče.

"To je sigurno poremetilo naše planove. Pratili smo ekipu Vršca uveliko se spremali za njih, nakon određenih skautinga i analiza. I, sada samo par dana prije utakmice saznajemo da ne igramo sa njima, nego je u takmičenje ušao Džoker. To je zaista komplikovano, jer sada imamo jako malo vremena za pripremu te utakmice. Ali, znamo da se radi o dobroj ekipi. Džoker je tek prije par dana ušao u ABA ligu, ali daleko od toga da su ekipa za potcijeniti. Radi se o ekipi sa mnogo kvaliteta i energije", smatra Žižić.

Nakon prve faze, po dva tima iz svake grupe prolaze dalje, u top osam fazu, gdje se formiraju dvije nove grupe – E i F.

Iz grupa E i F će po dvije ekipe izboriti plasman u polufinale. U polufinalu se igra na dvije pobjede. Finale se igra na dvije pobjede. Prvi put Podgorica će imati priliku da ligaški dio igra na svom terenu.

"Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe. Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top8 fazu, koja počnje već od januara. Prelijepo je što sezonu otvaramo kod kuće. Očekujemo jednu zahtjevnu utakmicu u kojoj želimo prvu pobjedu, a nadamo se i lijepom ambijentu", jasan je Žižić.

Utakmica Podgorica Bemax – Džoker igra se u srijedu od 21 čas u ,,Bemax areni”, a ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније