Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

24. 09. 2024. 09:52 >> 10:01
Čitaj mi:

počinje evrokup

Žakelj: Čeka nas "vruć teren"; Morgan: Igramo dobru odbranu, možemo do pobjede

Budućnost Voli, nakon ubjedljive pobjede u prvom kolu ABA lige protiv Mornara sada se okreće i prvom meču Evrokupa, protiv Bešiktaša u Istanbulu koji jwebio polufinalista Evrokupa i turske Superlige — Bešiktaša.

"Nama je drago da smo došli do situacije da smo svi zdravi u prvom kolu. To je nešto pozitivno i moramo da pristupimo utakmici pozitivno. Imamo iza sebe period koji je bio dosta dobar, ali sada sve počinje od nule. Sada se broji. Tim Bešiktaša znamo. Vrlo jak tim, dobri individualci igraju brzu i agresivnu košarku, tako da svakako nas očekuje "vruć teren", čvrsta ekipa koja zna zadatke, zna da napada protivnika. Mi ćemo da se pipremimo, i mi znamo njihove mane i probaćemo to da iskoristimo. Ja se nadam pozitivnom rezultatu", rekao je trener Budućnost Volija Andre Žakelj.

Džuvan Morgan dotakao se utakmice u Baru kada je postavlje rekord u međusobnim duelima s najvećim rivalom iz Crne Gore.

"Odigrali smo odlično kao tim. Bili smo dobri u odbrani. Prva četvrtina je bila malo neizvjesna, vjerovatno zbog treme jer je bila prva utakmica. Sve u svemu, mislim da smo svi dali svoj doprinos i odigrali kao jedno".

Morgan ističe da je zadovoljan svojoj formom ali ono što mu smeta jeste upisan promašen slobodan šut pa bi to trebalo ispraviti.

"Ako budemo igrali na isti način kao u Baru, ne vidim razlog da rezultat bude drugačiji. Treba samo da izađemo spremni, igramo dobru odbranu, kontrolišemo skok i mislim da ćemo doći do pobjede. Vrlo sam zadovoljan formom. Iako moram da kažem da su mi u statistici upisali promašen slobodan šut, a nisam ga promašio, pa bi to trebalo ispraviti".

Treba obratiti pažnju na Džona Metjuza koji može na mnogo načina da kazni protivničku odbranu, prvenstveno šutem sa distance.Odličan je dribler i prvi strijelac Bešiktaša prošle sezone.

Utakmica sa Bešiktašem igra se sjutra od 19 sati u "Akatlar areni".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније