Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

21. 08. 2024. 09:46 >> 10:22
Čitaj mi:

kk budućnost voli

Sulaimon: U napadu se osjećam kao da sam dinamična prijetnja

Američki košarkaš Rašid Sulaimon, koji je potpisao za Budućnost Voli u junu, stigao je u glavni grad Crne Gore prije nekoliko dana.

Sulaimon je rođen u Hjustonu, ima 30 godina, visok je 193 cm i igra na poziciji beka.

Nakon što je igrao na Univerzitetima Djuk i Merilend, evropsku karijeru počinje u francuskom Dižonu.

I pored drugih ponuda, Sulaimon je izabrao podgorički klub.

"Slušao sam o Budućnosti u prošlosti. Klub pun istorije koji se uvijek takmiči u vrhu Evrokupa i ABA lige. Čuo sam još ranije o ovom klubu i nakon razgovora sa trenerom, mogu reći da smo ostvarili odličnu saradnju kada smo prvi put pričali. Pričali smo još nekoliko puta prije moje odluke i mislim da je glavni razlog bio istorija kluba, kao i razgovor sa glavnim trenerom. Plan koji ima za mene, plan koji ima za ekipu, njegova ambicija, klupska ambicija. Ja želim da budem dio kluba koji ima velike ambicije i kompetitivnost da se takmiči za sve titule", rekao je amerikanac.

Osim Francuske, igrao je u Španiji, Turskoj, Kini, a prošle godine je bio član litvanskih Vulvsa.

Sulaimon ističe da Budućnost ima talentovan tim i odličnog trenera.

"Želim da dam sve od sebe u svakoj utakmici. Ne volim puno da pričam da ćemo uraditi određene stvari. Mislim da svi znaju da imamo veoma talentovan tim, imamo odličnog glavnog trenera. Očigledno je da imamo ambiciju i želje da osvajamo i od toga smo počeli od prvog dana priprema. Vjerujem da ukoliko radimo jako svakog dana i pokušamo da izgradimo hemiju, donesemo pozitivnost, da možemo da se takmičimo sa svima i da postignemo svaki cilj koji imamo".

Sulaimon je veliki takmičar, koji teško podnosi poraze.

"Neki ljudi kažu da teško podnosim poraze ali mrzim da gubim tako da pokušavam da dam sve od sebe svaku utakmicu. Poznat sam po postizanju poena ali mislim da je jedan od najpotcijenjenijih djelova moje igre mogućnost dodavanja lopte. U napadu se osjećam kao da sam dinamična prijetnja, postižem poene sa loptom ili bez nje. U odbrani sam veoma raznovrstan u branjenju bekova, mogu čuvati pozicije 1, 2 i 3. Radim šta god treneru, timu i navijačima treba od mene. Kao što rekoh, ne radi se o meni već o imenu na prednjoj strani dresa. Šta god treba da nam pomogne da pobijedimo ja ću uraditi".

Sulaimon je bio šampion svijeta sa ekipom SAD na Mundobasketu do 19 godina 2013. godine, sa generacijom koju je predvodio Aron Gordon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније