Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KKB

19. 08. 2024. 17:57 >> 18:20
Čitaj mi:

Nekadašnji NBA igrač

Judoka novi centar Budućnosti

Nekadašnji NBA igrač i bivša zvijezda Kanzas Džejhoksa - Judoka Azubike novi je košarkaš Budućnost Volija.

Momak rođen u Lagosu (Nigerija), sa američkim i nigerijskim pasošem, završio je srednju školu Piter Haus iz Džeksonvila, gdje je na prvoj utakmici čuvao ni manje ni više nego Džoela Embida. Sudbina će namjestiti tako da će krenuti upravo Embidovim stopama na univerzitet Kanzas, gdje će nositi dres Džejhoksa u programu poznatom po dobrom radu sa centrima.

Treba napomenuti da je iz srednje škole izašao kao kao regrut sa maksimalnih pet zvijezdica. Na koledžu će se profilisati u igrača kojem je akcenat prije svega na defanzivi. Njegov raspon ruku na koledžu je iznosio 231 cm, drugi najveći poslije Moa Bambe. Posljednje sezone u Kanzasu imao je 13,7 poena, 10,5 skokova i 2,6 blokada po meču, pa je 2020. godine izabran kao 27. pik na draftu od strane Jute Džez.

U NBA je stigao sa titulom najboljeg defanzivca NCAA lige. U Solt Lejk Sitiju imao je priliku da bude prije svega ispomoć za, sada već četvorostrukog najboljeg defanzivca lige, Rudija Gobera, ali je svaku priliku koju dobije gledao da iskoristi. Nakon tri godine prelazi iz Jute u Finiks Sanse, gdje je igrao prošle sezone, u ekipi koja je nakon trejda Deandre Ejtona promjenila koncept i okrenula se više niskoj petorci.

U najboljoj sezoni, kao član Jute bilježio je 4,7 poena i 4,2 skoka po meču. Naš tim će mu biti prvi van SAD-a i nadamo se da će 212 cm visoki momak, koji i dalje ima samo 24 godine, biti strah i trepet za svakoga ko pomisli da uđe u reket.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније