Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

12. 08. 2024. 20:33 >> 22:44
Čitaj mi:

PODGORIČANI "UPALILI MOTORE"

Žakelj: Očekujem tešku sezonu, na nama je da se što bolje pripremimo

Košarkaši Budućnosti danas su se okupili u Kući košarke u Donjim Kokotima (SC Morača je zauzeta zbog Evropskog rukometnog prvenstva do 18 godina) i počeli pripreme za novu sezonu.

"Plavi" će u Donjim Kokotima trenirati prvih nedelju dana.

Prvog dana strateg Podgoričana Andrej Žakelj je mogao da računa na Petra Minića, Đorđija Jovanovića, Matea Drežnjaka, Andriju Slavkovića, Nikolu Tanaskovića, Aleksu Ilića i Flečera Megija.

U narednim danima stiže i ostatak ekipe, a "plavo-bijele" očekuje put za Kranjsku goru od 21. do 28. avgusta.

"Danas smo se okupili i počeli pripreme u određenom sastavu. Mislim da smo imali dovoljno vremena da odmorimo, da smo svježi i da smo svi došli sa motivom, energijom i da nemamo problema sa povredama. Očekivanja u ovom periodu su da što više iskoristimo ovih mjesec dana da se uigramo. Zadržali smo osnovu prošlogodišnje ekipe pa će nam u tom smislu biti lakše ali imamo i par novih igrača koje moramo što brže da uklopimo u naš sistem igre. Očekujem težak period, tešku sezonu, više utakmica, više putovanja, jači Evrokup i ABA ligu a na nama je da radimo kvalitetno i spremni dočekamo početak sezone“, rekao je Žakelj.

On je potom otkrio plan priprema...

"Idemo malo u Kranjsku Goru da se odvojimo od vrućine i da budemo zajedno nekoliko dana, da se igrači malo upoznaju, barem kada su u pitanju novi igrači. Odigraćemo tri utakmice u Sloveniji, vrlo kvalitetne pogotovo za početni period priprema. Prvi meč igramo protiv Cedevita Olimpije, zatim Dubai i Krka. Na tim mečevima očekujem mnogo problema i stvari na kojima moramo raditi ali to je normalno. Bitno je da ostanemo zdravi i kada se vratimo u Podgoricu imaćemo u "Morači" dvije pripremne utakmice. Posljednji vikend prije početka lige imamo turnir u Širokom Brijegu i nadam se da ćemo što spremniji dočekati početak liga", kazao je slovenački stručnjak.

Kazao je da je potreban još jedan igrač na poziciji pet kako bi se ekipa kompletirala.

"Mislim da smo odradili odličan posao ovog ljeta. Kao što sam već pomenuo zadržali smo glavne igrače, produžili smo ugovore sa onima za koje mislimo da nam daju mnogo i da se uklapaju u sistem. Doveli smo takođe četiri nova igrača i tražimo igrača na poziciji pet. Nije najbolja situacija na tržištu, ali želimo naći igrača koji zadovoljava naše kriterijume, ima kvalitet i zbog toga ne žurimo", rekao je Žakelj.

Raspored pripremnih utakmica:

23. avgust Cedevita Olimpija – Budućnost Voli

25. avgust Dubai – Budućnost Voli

27. avgust Krka – Budućnost Voli

8. septembar Budućnost Voli – Jenisej

10. septembar Budućnost Voli – SC Derby

13. i 14. septembar turnir u Širokom Brijegu (HKK Široki, Zadar, Split)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније