Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

10. 08. 2024. 19:45 >> 19:44

SAVLADALE BUGARSKU

Juniorke ušle u finale i izborile A diviziju

Ženska juniorska reprezentacija Crne Gore naredne godine igraće A diviziju. Kakav podvig za selekciju Petra Stojanovića – iako je naša ekipa gotovo godinu mlađa od ostalih uspjela da potvrdi veliki potencijal i pobjedom protiv Bugarske 56:50 izborile Evropskog prvenstva B divizije u Rumuniji, a samim tim čekira vizu za A diviziju.

Polufinalni duel donio je okršaj timova koji su bili bez poraza, a velika borba donijela je meč taktičkog nadmudrivanja, na malo poena, a Crna Gora uspjela da nastavi trijumfalni niz. U početku Bugarske uglavnom imale prednost, a u 15.minutu bilo je 15:11. Ipak, naše juniorke odigrale su sjajno – blistale su u odbrani, Manolova je bila odlično zaustavljena (samo pet šuteva za 40 minuta), a serijom 14:2 napravili smo preokret do poluvremena 25:17.

Idealan niz nastavljen je na startu nastavka, pa je nakon poena Jelene Bulajić, Cnra Gora u 21.minutu prvi put stekla dvocifrenu razliku – 27:17, dok je u 24.minutu, nakon poena Janje Dragišić bilo 31:21. Bugarska je u 35.minutu, nakon bacanja Kostove, uspjela da preokrene – 46:45, pa je bilo jasno da slijedi dramatična završnica.

Kada je bilo najvažnije Dragišić je pogodila trojku, a onda Andrić i Radević vezale poene za prednost 52:48. Na 1.30 prije kraja Dragišić je vratila +4 (54:40), a nakon važnog skoka Rondović, a zatim i Andrić, slavlje je moglo da počne...

Najefikasnija bila je Jelena Bulajić sa 25, uz 9 skokova, Janja Dragišić dodala je 12, Atina Radević 9, uz 10 skokova i 6 asistencija, a Ljube Andrić pored 8 poena, imala je 14 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Mila Bajčeta postigla 2, a imala je 7 uhvaćenih lopti.

Finale se igra sjutra od 19.30 časova, a rival Crne Gore biće pobjednik meča Grčka – Češka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније