Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

10. 08. 2024. 16:04 >> 16:04

SLIJEDI TURNIR U MEKSIKU

Škerović: Nemamo koncentraciju svih 40 minuta

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u dva dana doživjela je dva poraza od Slovenije u pripremnim mečevima, koji su za našu selekciju bili posljednji testovi uoči pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Jelene Škerović prvo su doživjele ubjedljiv poraz (86:57), a zatim su pružile mnogo bolje izdanje, ali su upisale još jedan neuspjeh od Slovenije – 72:65.

"Turneja u Sloveniji pokazala nam je mnogo, prije svega probleme koji se nastavljaju od utakmica sa Mađarskom, a to je prije svega koncentracija. Jednostavno nemamo koncentraciju svih 40 minuta. U prvom meču protiv Slovenije, domaća selekcija nas je nadigrala i pored našeg dobrog početka, a krah je nastao u drugoj četvrtini. Sami sebe smo praktično uveli u negativan skor, samim tim što smo promašili dosta otvorenih šuteva, dozvolili smo lagane poene Sloveniji, koja je to iskoristila", prisjetila se prvog meča u dvorani "Zreče“ Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

U drugom meču Crna Gora je gotovo cijeli meč bila u egalu, pa je na kraju utisak mnogo bolji.

"U drugom meču bili smo bolji, pružili smo bolji otpor, prikazali dobru igru do četiri minuta pred kraj, kada smo sa nekim greškama i promašenim otvorenim šutevima omogućili Sloveniji da trijumfuje. Ali, ostaje put šta možemo sa ovim djevojkama, a treba da znamo da imamo samo četiri igračice koje igraju van Crne Gore. Upravo zbog toga za ove mlađe koje igraju u Crnoj Gori sigurno da je ovo veliko iskustvo i sigurno da će nam pomoći za utakmice u Meksiku", dodala je Škerović.

Za naše košarkašice ovo su bili posljednje test uoči pretkvalifikacionog turnira za plasman na Mundobasket – osim dva poraza u Zreče od Slovenije (72:65,86:57), Crna Gora ostvarila je polovičan učinak u Podgorici u dvomeču protiv Mađarske. Naše košarkašice prvo su upisale pobjedu 45:39, a zatim su poražene od Mađarica 78:52...

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgustapretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Ostaje nam da se sada spremamo konkretno za mečeve u Meksiku i da se kocentrišemo za protivnike i da taj neki taktički dio već sada ispravljamo i da damo sve od sebe da pretkvalifikacioni turnir odradimo što bolje", podvukla je Škerović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније