Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Mina ]

06. 08. 2024. 16:24 >> 16:24

Radonjić: Mečevi sa Slovenijom dobra priprema za iskušenja u Meksiku

Crnogorske košarkašice u četvrtak i petak odigraće dva kontrolna meča sa Slovenijom i ti dueli biće im posljednji testovi uoči prekvalifikacionog turnira u Meksiku. Bek Zorana Radonjić kazala je da vjeruje da će u mečevima protiv Slovenije djelovati bolje i da će smanjiti greške.

Izabranice selektorke Jelene Škerović na okupu su od 16.jula, a tokom priprema odigrale su dva meča u Podgorici protiv Mađarske.

U prvom susretu slavile su 45:39, dok su u drugom poražene od 78:52.

"Očekuju nas dva zahtjevna duela, ali sigurno da će nam te utakmice mnogo koristiti uoči velikih izazova u Meksiku", kazala je Radonjić.

Slovenija je odigrala tokom priprema dva prijateljska meča protiv Litvanije.

"Želimo da dvije jake utakmice iskoristimo na najbolji način, da se dodatno spremimo za izazove u Meksiku. Sigurna sam da ćemo neke loše stvari iz dvomeča protiv Mađarske popraviti i da ćemo uspjeti da sprovedemo djelo ono što stručni štab zahtijeva od nas", naglasila je kapitenka Budućnost Bemaksa.

Duel u slovenačkom gradiću Zreče počeće u 19 sati.

Dan kasnije, u 18 sati, zakazan je drugi duel.

Pretkvalifikacioni turnir u Meksiku biće odigran od 19. do 25. avgusta. Rivali Crne Gore u grupi B biće Meksiko, Novi Zeland i Mozambik.

U pretkvalifikacijama igraju još Koreja, Mali, Češka i Venecuela, koji čine grupu A.

Najbolja dva tima iz svake grupe kvalifikovaće se za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније