Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ KSCG ]

04. 08. 2024. 23:22 >> 23:22
Čitaj mi:

B PRVENSTVO EVROPE

Rutinska pobjeda juniorki protiv Švedske

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Švedske 65:46 u 3. kolu grupne faze B prvenstva Evrope u Rumuniji.

Crna Gora je na startu bila bolja od Rumunije, dok je u drugom kolu bila slobodna, tako da nakon tri runde ima skor 2:0.

Izabranice Petra Stojanovića povele su na startu 7:0, a onda se ušlo u period sa dosta grešaka i malo poena, tako da je na kraju prve dionice bilo 10:8.

Nakon poena Ljube Andrić u 18. minutu prvi put stekli dvocifrenu prednost (28:17), a na poluvremenu je bilo 32:19.

Ključni period bila je treća dionica, kada su naše juniorke rivala svele na samo sedam poena, pa su u 30. minutu vodile 45:26 i bilo je jasno da će se upisati nova pobjeda. Sredinom posljednje četvrtine je bilo i +25 (59:34), pa je do kraja sve bilo stvar rutine...

U timu Crne Gore najefikasnija bila je Jelena Bulajić sa 16, uz pet skokova, Atina Radević je dodala 11, a Janja Dragišić je ubacila 10.

Anđela Rondović uz šest koševa imala i sedam skokova, dok su po pet poena postigle Nikšićanke Mila Mijušković i Anastasija Kasalica. Daria Mandić, Valentina Vrcan i Andrić su dodale po četiri.

"Crvene" će u utorak (17.30) igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније