Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

20. 07. 2024. 20:43 >> 20:43
Čitaj mi:

PRIJATELJSKI MEČEVI

Pobjede kadeta i juniora, poraz juniorki

U danu kada je mlada reprezentacija ispala iz A divizije, preostale dvije mlađe muške košarkaške selekcije Crne Gore su upisale pobjede.

Juniori, koji će igrati na B prvenstvu Evrope u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta, drugi put su savladali Kosovo u Bijelom Polju (80:53).

Marko Radunović je bio najefikasniji sa 17 poena, dva manje je postigao Luka Đurović, ali je imao i devet skokova. Dvocifren učinak je imao i Danilo Nikezić (11).

Poslije dva trijumfa nad Sjevernom Makedonijom, kadeti su danas u Sarajevu bili ubjedljivi i protiv Bosne i Hercegovine - 122:87.

Dušan Stanković je ubacio 25 poena, Miloš Veković 24, a Đorđe Đukanović 17, uz čak 22 skoka. Dvocifren broj koševa su imali Vuk Ivelja, Lazar Bajčeta i Jakša Mićković (po 13).

I izabranici Demira Kalića će se za plasman u A diviziju boriti u Skoplju od 8. do 17. avgusta, a sjutra će u Sarajevu igrati protiv U18 selekcije Saudijske Arabije.

S druge strane, juniorke su nastavile seriju poraza - nakon po dva od Turske i Hrvatske, djevojke rođene 2006. godine i mlađe su u Loznici poražene od Srbije 84:54.

Anđela Rondović je postigla 17 poena, Valentina Vrcan 15, a Janja Dragišić 11.

Isti rivali odmjeriće snage i sjutra, a "crvene" se spremaju za B prvenstvo Evrope koje se održava u rumunskom Ploještiju od 2. do 11. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније