Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

20. 07. 2024. 11:03 >> 11:21

ZVANIČNO

Stojanović naslijedio Radovića na klupi Budućnosti

Ono što je RTCG juče najavio, danas je i zvanično. Nakon pet godina dogodila se promjena na klupi košarkašica Budućnosti – Petar Stojanović novi je šef stručnog štaba, pošto je preuzeo kormilo "vučica" od Vladana Radovića.

Radović je prvo jednu sezonu vodio kadetkinje i juniorke Budućnosti, kao i tim do 15 godina u WABA ligi, te seniorsku ekipu u domaćim takmičenjima, a zatim je preuzeo od Gorana Boškovića prvi tim.

Kao prvi trener "plavih“ Radović je osvojio titulu WABA lige 2020.godine, četiri puta je bio vicešampion regionalnog takmičenja, osvojio je četiri titule šampiona Crne Gore i pet trofeja Kupa.

Sa druge strane, Stojanović, koji je silom prilika prekinuo sjajnu igračku karijeru tokom priprema reprezentacije, već četiri godine je u klubu.

"U tom periodu, vodio je našu filijalu, ekipu Podgorice, koja je pod njegovim vođstvom četiri puta bila vicešampion i igrala tri finala Kupa, dok su juniorke Podgorice posljednje dvije sezone šampionke Crne Gore.Tri sezone vodio je naš tim do 17 godina, bio prvak i viceprvak regionalnog takmičenja, a prije dolaska u Podgoricu sarađivao je sa Zoranom Kašćelanom u ekipi Lovćena. Zatim je dvije sezone samostalno vodio cetinjski tim, a tri puta je sa kadetkinjama Lovćena osvajao titule prvaka države", navodi se u saopštenju kluba.

Istakao je da je za njega velika čast što je preuzeo Budućnost, te da se nada da će opravdati povjerenje kluba.

"Kao veoma mlad trener za mene je ovo velika čast i zaista dugujem veliku zahvalnost ljudima iz kluba, koji su mi pružili povjerenje. Svi znamo šta znači Budućnost za crnogorsku košarku, ali i regionalnu, gdje je konstantno dobrim rezultatima postala brend i jedan od najvažnijih činilaca. Sigurno da je za mene ovo jedan novi, veliki izazov, ali svakako i veliki motiv. Za mene je olakšavajuća okolnost što sam trenirao svaku igračicu koja je trenutno član Budućnosti, da li u Lovćenu ili u Podgorici ili u mlađim selekcijama Budućnosti, tako da se odlično poznajemo i sigurno da samim tim neće biti problema da uđemo u neku novu priču" rekao je Stojanović.

On je dvije godine vodio žensku kadetsku reprezentaciju, uveo je u A diviziju, a trenutno je selektor ženske juniorske reprezentacije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније