Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

13. 07. 2024. 16:36 >> 16:37

REAGOVANJE KSCG

"Odmah je bilo jasno da uvećani budžet neće biti dovoljan da pokrije poziv FIBA"

Nakon današnjeg saopštenja Dragoslava Šćekića, ministra sporta i mladih Crne Gore, reagovao je Košarkaši savez Crne Gore. Oni ističu da je od početka bilo jasno da uvećani budžet neće biti dovoljan da pokrije poziv FIBA za nastup na pretkvalifikacionom turniru za Mundobasket.

"Dragoslav Šćekić je možda "momak za sve" - od zdravstva do sporta - ali od istine nije.Kada je stigao poziv od FIBA za odlazak u pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo obavili smo razgovor sa njim, dobili obećanje da će obezbijediti novac i tek potom učešće potvrdili FIBA. Čisto da g. Šćekiću osvježimo sjećanje - lično obećanje dao je na dan kada je bila konferencija za medije na kojoj je predstavljena ovogodišnja raspodjela sredstava svim sportskim savezima, pa i Košarkaškom. Već tada i nama i njemu je bilo jasno da uvećani budžet neće biti dovoljan da pokrije poziv FIBA koji je stigao nakon što su bili završeni ovogodišnji planovi i Saveza i ministarstva sporta", kaže se u saopštenju.

Pozvali su ministra da javno kaže koje je sponzore kontaktirao da pomognu KSCG.

"Obećanje je dao on lično i to direktno predsjednici Saveza Jeleni Dubljević. Od obećanja smo sada stigli do tvrdnje iz ministrovog resora da pretkvalifikacioni turnir nije učešće na Svjetskom prvenstvu i da nijesu postojale zakonske pretpostavke za izdvajanje sredstava od strane Ministarstva sporta i mladih. Ako nijesu - zašto je obećavao da će obezbijediti novac?Jednako je moguće se pouzdati, kao i u njegova obećanja, u njegovu tvrdnja da je lično obezbjeđivao sponzore Savezu. Neka javno kaže koja je sponzorstva obezbijedio!Mi tvrdimo da su njegova sponzorstva za Košarkaški savez Crne Gore neviđena - jer, niko ih nikada nije vidio. Dragoslav Šćekić se ipak sasvim razotkrio svojim "odgovorom" Savezu", kaže se u saopštenju i dodaje:

"On, naime, navodi kako je "simptomatično da su sponzori na pomen rukovodstva Saveza pokazivali nezainteresovanost za sponzorisanje Košarkaškog saveza na čelu sa predsjednicom Jelenom Dubljević". Koji su to sponzori? Dragi ministre, "izvinite" što je na čelu Saveza jedna od najznačajnijih košarkašica u istoriji Crne Gore, koja je tokom seniorske karijere osvojila brojne trofeje, među kojima i šampionat američke WNBA".

Upitali su Šćekića šta ga je kvalifikovalo za mjesto ministra sporta i mladih.

"A šta je Vas kvalifikovalo za fotelju baš u Ministarstvu sporta iz koje se rasipate lažnim obećanjima i lažnim tvrdnjama? Sa nestrpljenjem očekujemo Vaš odgovor pa ćemo mi imati još šta da kažemo", navodi se u odgovoru Košarkaškog saveza ministru Dragoslavu Šćekiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније