Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

08. 07. 2024. 07:52 >> 07:52
Čitaj mi:

KVALIFIKACIONI TURNIR

Koloseum u San Huanu progutao Litvaniju: Portoriko nakon 20 godina ide na OI

Istorijski dan za portorikansku košarku, nakon što su u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu savladali favorizovanu Litvaniuju 79:68.

Svih 13.504 gledalaca, koliki je i maksimalini kapacitet "Koloseuma Hoze Migel Agrelot", frenetičnom podrškom nosilo je "12 veličanstvenihj" do trijumfa i Pariza.

Već na samom startu ekipa Nelsona Kolona je otvorila meč serijom 11:3, međutim uspjela je Litvanija do kraja dionice da se vrati u egal.

U drugoj nova serija, i minijatura Tremonta Votersa koji je pogađao kao u transu. Prvo trojku, pa dva bacanja, pa jedan šut sa perimetra pa ponovo bacanja. Sjajna igra portirkanskog pleja kao na cijelom turniru u San Huanu.

Portoriko je pružio i u drugom poluvremennu šou, pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj su odigrali perfektno na obije strane terena, otišli su na +14 i teško da je Litvanija mogla da ih stigne.

Ponovo dionica gdje su briljirali Voters, ali i Hose Alvarado. Plej Nju Oreleans Pelikansa je u NBA ligi neko koga smatraju za defanzivnog specijalca sa klupe, ali u svojoj reprezentaciji je ubjedljivo uz Votersa prva violina u svakom segmentu igre.

Nije imala Litvanija ni snage da u posljendjoj dionici napravi bilo kakvu seriju i uhvati priključak, pa ćemo tako u Parizu gledati nakog 20 godina simpatičnu zemlju sa Karipksih ostrva.

Alvarado na kraju 23 poena uz sjajnih 9/14 iz igre (4/6 za tri), imao je i 6 skokova, Voters je dao 18 poena, dobra partija i Džordana Hauarda koji jedao 12 poena sa 3/4 van linije 6,75.

Kod Litvanije Rokas Jokubaitis je dao 16 poena, NBA zvijezda Domantas Sabonis 10 uz 9 skokova i 4 asistenncije, ali nije uspijevao da dođe previše do povoljnih pozicija, jer je konstantno bio udvojen.

Na kraju loš šut za tri poena 6/28 koštao je Litvance odlaska na OI.

Portoriko ide u grupu C u kojoj će igrati i SAD, Srbija i Južni Sudan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније