Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 07. 2024. 21:46 >> 01:38
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA PARIZ

Papajanis trojkama raspršio hrvatske snove, Španci savladali NBA Bahame

Nakon Brazila, vizu za Olimpijske igre u Parizu izborila je i Grčka, koja je u finalu kvalifikacionog turnira u Pireju savladala Hrvatsku 80:69.

X faktor je bio 217 centimetara visoki centar Fenerbahčea, Jorgos Papajanis, koji je pogodio pet trojki iz osam pokušaja (u 1. poluvremenu gađao 4-5) i ubacio 19 poena.

Efikasniji od njega je bio samo dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokunbo sa 23 koša, a sjajan je bio i Nik Kalates sa 14 poena i 11 asistencija.

Heleni se tako prvi put nakon Pekinga 2008. godine vraćaju na OI, a ovo je prvi veliki uspjeh Vasilisa Spanulisa u ulozi selektora.

U poraženom timu najbolji je bio Ivica Zubac sa 19 poena i 13 uhvaćenih lopti, bek SC Derbija Mateo Drežnjak i Mario Hezonja su ubacili po 15, a Dario Šarić 14 koševa, uz 12 skokova.

U Pariz ide i Španija, koja je u Valensiji savladala Bahame 86:78. Lorenzo Braun je ubacio 18 poena, Vili Ernangomes 15, a Santjago Aldama 12.

Karipsku državu je nosio NBA trio Badi Hild (19) - Diandre Ejton (17) - Erik Gordon (15).

Posljednju vizu za OI izboriće pobjednik turnira u portorikanskom San Huanu između domaćina i Litvanije. Meč počinje u ponoć po našem vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније