Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

20. 06. 2024. 10:54 >> 11:12
Čitaj mi:

CRNOGORSKI REPREZENTATIVAC

Bogavac: Motivisani smo i želimo plasman na Olimpijske igre

Crnogorski košarkaši privode kraju pripreme u Podgorici za najvažnije mečeve u godini - očekuje ih kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rigi. Jedan od najmlađih izabranika selektora Boška Radovića, Luka Bogavac kazao je da je ekipa motivisana i da sa najvećim ambicijama ide u Letoniju.

"Dosta mlađa ekipa za razliku od prošlih godina, radi se o dosta motivisanim momcima, kao i svaki put i za sada je sve super, treniramo i pripremamo se." kazao je Bogavac.

Bogavac je prošle godine bio ključni igrač u mladoj reprezentaciji, koja je zahvaljujući njegovoj trojci u posljednjem meču protiv Hrvatske izborila opstanak u A diviziji. Sada, nakon uspješne sezone u SC Derbiju, dio je seniorske selekcije. U klupskoj sezoni Bogavac je imao odlične rezultate sa Sc Derbijem, osvojili su Superkup ABA lige i Kup Crne Gore.

"Na početku sezone da nam je neko rekao da ćemo da osvojimo dva trofeja, ne bi smo vjerovali. Sigurno veliki uspjeh za klub, a i nama pojedincima znači za samopouzdanje i kao satisfakcija za dalji napredak u karijeri."

Slijede najvažniji mečevi za reprezentaciju Crne Gore, kvalifikacije za Olimpijske igre na turniru u Letoniji od 2. do 7. jula - rivali u grupi će biti Kamerun i Brazil, u polufinale će proći dvije najbolje. Izabranici Boška Radovića u Podgorici će trenirati do 24.juna, kada putuju za Atinu, gdje će učestvovati na Akropolis kupu.

"Idemo sa ambicijama, kao i svaka druga reprezentacija na tom turniru da izbrimo plasman na Olimpijske igre. Imaćemo i dvije provjere prije toga protiv Grčke i Bahama, takođe učesnika tih turnira. Mislim da će to biti dobri mečevi da vidimo u kakvoj smo formi pred turnir u Letoniji." rekao je Bogavac.

Za kraj je potvrdio da je cilj plasman u Pariz.

"Ono što je sigurno, idemo sa najvećim ambicijama, motivisani da damo maksimum u Rigi i da se plasiramo na Olimpijske igre." zaključio je Bogavac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније