Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

19. 06. 2024. 20:59 >> 20:59
Čitaj mi:

ABA Kalendar

Crnogorski derbi na startu, SC sa Spartakom, Dubai protiv Zvezde

ABA liga je izbacila raspored za iduću sezonu, kao i model takmičenja i već na startu imamo crnogorski derbi u kojem će snage odmjeriti Mornar i Budućnost u Baru.

Treći crnogorski predstavnik, SC Derbi dočekuje novog abaligaša ekipu Spartaka koja ima puno "poznatih" faca za podogoričku publiku, Danilo Nikolić, Nemanja Gordić, kao i trener Vladimir Jovanović.

Interesantno je da će i debitant ekipa Dubajia igrati protiv ekipe Crvene zvezde.

Vana Dundov (KK Zadar), koji je obavljao ulogu predsjednika lige prošle sezone prepustio je svoju funkciju Goranu Ćakiću iz Mege. Dragan Bokan iz Budućnosti i Jure Blažić iz krke če biti potpredsjednici lige za narednu sezonu.

Biće promjene i u ABA 2 ligi gdje će 16 ekipa biti podijeljeno u četiri grupe po četiri tima, gdje svaka ekipa igra po dva puta sa ekipama iz grupe (kući i na strani). Ovo znači da nema više tzv. "ABA 2 balona".

Nakon grupne faze, po dvije ekipe idu u TOP 8 fazu gdje se igraju dva meča, i gdje se gleda koš razlika.

Potom slijedi polufinale i finale gdje će se igrati plej-of ko prvi dođe do dvije pobjede (sistem 1-1-1)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније