Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 06. 2024. 20:57 >> 20:57
Čitaj mi:

"crveni" se pripremaju za turnir u rigi

Peri: Moramo što prije svi da budemo dio iste stranice

Kroz košarkašku reprezentaciju Crne Gore je prodefilovalo mnogo stranaca. Neki su ostavili sjajan utisak na svim poljima, kao prva dva - Omar Kuk i Tejlor Ročesti, neki donosili ogromnu prevagu na terenu, kao Tajris Rajs, neki možda bili i promašaji...

Ali, niko nije oduševio naciju kao Kendrik Peri. Iskusni američki plejmejker se fenomenalno uklopio u tim, postao neizostavan član "crvenih", a bezbroj puta je pokazao koliko mu znači što je tu.

Njegove riječi o tome koliko je ponosan što je dobio šansu da igra za Crnu Goru su obišle planetu, a u šali je sam sebi namijenio prezime Perić.

I sada će biti jedan od glavnih aduta Boška Radovića u pokušaju da se reprezentacija domogne Olimpijskih igara u Parizu, što je malo ko mogao da pretpostavi kada je dobio crnogorski pasoš.

"Kada sam prvi put došao ovdje, 'namjestio' sam glavu da idem dan po dan. Nisam se trudio da razmišljam previše unaprijed, znao sam da na osnovu grupe igrača koja je tu definitivno imamo mogućnost da uradimo nešto specijalno. Da li sam baš ovo zamišljao nije na meni da pričam, ali smo prešli veliki put od mog debija u timu i uzbuđen sam što imamo priliku da uradimo nešto stvarno specijalno ne samo za nas, već za cijelu državu Crnu Goru", rekao je Peri za RTCG.

U timu nema nekoliko veoma važnih igrača - kapitena Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Vladimira Mihailovića, Nemanje Radovića, Marka Todorovića i Zorana Nikolića, a mladi Fedor Žugić i Jovan Kljajić su odbili pozive.

"Moraće da se potrudi svaki drugi igrač. Imamo nekoliko novih, mladih momaka i moramo što prije da ih uklopimo. Ovdje je nekoliko ključnih igrača sa Eurobasketa i Svjetskog prvenstva, na nama je kao veteranima i momcima s iskustvom da aklimatizujemo ostale djelove slagalice, da svi budemo dio iste stranice što prije".

Peri je sa Unikahom prošle sezone osvojio FIBA Ligu šampiona, u kojoj je bio MVP fajnl-fora i član idealne petorke, a u regularnom toku ACB lige bio prvoplasirani. Tim iz Malage je u polufinalu ispao od Mursije.

"Ispunili smo sve ciljeve koje smo postavili pred početak sezone - kvalifikovali smo se za Kup kralja i plej-of ACB lige, te fajnl-for Lige šampiona. Osvojili smo i trofej, bila je ovo uspješna sezona. Očigledno je da smo mogli bolje u plej-ofu ACB lige, ali moramo da čestitamo i Mursiji, koja je igrala čvrsto i odlično na svim utakmicama. I pored toga, ovo je bila veoma uspješna sezona za Unikahu", naglasio je nekadašnji igrač Budućnosti.

Crna Gora na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre ide bez ikakvog imperativa, ali niko ne bi smio da je otpiše.

"Uspjeli smo da doguramo ovako daleko zato što smo igrali čvrsto i sa stavom da nemamo šta da izgubimo. Mislim da niko van ove ekipe ne očekuje mnogo od nas, dolazimo kao autsajderi, a mislim da bi trebalo samo da budemo opušteni, da uživamo i najbolje što možemo iskoristimo šanse koje nam se pruže".

Rivali u grupi su Kamerun i Brazil, u polufinale će proći dvije najbolje.

"U ovoj fazi je svaki tim težak. Kamerun i Brazil su u našoj grupi, u drugoj je domaćin Letonija, koja je uvijek jaka, a Gruzija se odlično takmiči i tu su Filipini. Teško je reći ko će nam biti najveći rival, ali mislim da bi trebalo da idemo dan po dan i mislimo samo o prvoj utakmici"

Šta može da bude adut Crne Gore?

"Naša najveća prednost je što stvarno nemamo šta da izgubimo. Dok god ne budemo stvarali previše pritiska sami sebi, već samo izađemo na teren da se zabavljamo i držimo se plana igre, mislim da ćemo pokazati dobru igru", zaključio je Peri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније