Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 06. 2024. 09:58 >> 10:02
Čitaj mi:

AMERIKANAC PRVA META

Rašid Sulaimon na pragu Budućnosti

Izgleda da je potraga za bekom gotova i da će novi košarkaš Budućnosti biti Rašid Sulaimon.

Kako Portal RTCG saznaje, 30-godišnji košarkaš koji je sa U19 reprezentacijom SAD bio šampion svijeta u Češkoj 2013. godine je praktično dogovorio sve detalje saradnje sa šampionom Crne Gore.

Sulaimon je dobro poznato lice u evropskoj košarci u kojoj igra od 2017. godine, sa kratkim periodom u Hong Kong Bulsima.

Igrao je za francuske timove Dižon, Metropoliten i Burg, za koji je u sezoni 2021/2022. dao 23 poena na dva meča protiv Podgoričana, te špansku Saragosu, tursku Konju i litvanski Volvs.

U dresu tima iz Viljnusa je zbog povreda prošle sezone odigrao samo osam utakmica, ali uz sjajan prosjek - 18,2 poena, 4,1 asistencija i 2,2 skoka.

Izabran je u najbolju petorku šampionata Litvanije sa prosjekom od 16 koševa i po 2,8 uhvaćenih lopti i dodavanja, a pobijedio je i u šutiranju trojki.

Pouzdani šuter ima i jednu veliku mrlju u karijeri - u januaru 2015. godine, nakon 90 utakmica za Univerzitet Djuk, postao je prvi igrač kojeg je Majk Kšiževski izbacio iz ekipe, a kasnije je otkriveno da su ga dvije djevojke optužile za seksualni napad.

Budućnost je u ovom prelaznom roku dovela Đorđija Jovanovića, te produžila ugovore sa Jogijem Ferelom, Flečerom Megijem i Mekinlijem Rajtom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније