Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

13. 06. 2024. 20:00 >> 20:05
Čitaj mi:

VRAĆA SE KUĆI

Đorđije Jovanović prvo pojačanje Budućnosti

Poslije sezone i po "preko bare", Đorđije Jovanović se vraća u ABA ligu. I to kući - član bronzane crnogorske mlade reprezentacije prvo je pojačanje Budućnost Volija ovog ljeta.

Talentovani Danilovgrađanin je bio u Partizanu od proljeća 2019. i dobijao šansu i u prvom timu kod Željka Obradovića, ali je sredinom sezone 2022/2023. otišao u NBA G ligu.

Potpisao je za filijalu LA Klipersa, Ontario Kliperse, za koji je na 44 utakmice prosječno bilježio 5,7 poena i dva skoka.

Očigledno je da mu prilično "divlja" košarka u Razvojnoj ligi nije odgovarala, zbog čega je odlučio da se vrati u dobro poznato okruženje.

Momak koji je bio projektovan da nastupi na seniorskom Eurobasketu 2022. godine u dresu Budućnosti imaće novu priliku da skrene pažnju selektora Boška Radovića.

I trebalo bi da ima dosta prostora za igru, jer je crnogorski šampion u prethodnoj sezoni imao samo jednu pravu "trojku", Andriju Slavkovića.

Prije Jovanovićevog dolaska, Budućnost je produžila ugovore sa Jogijem Ferelom i Flečerom Megijem, a uskoro bi trebalo da produžetak saradnje parafira i Kenan Kamenjaš.

Odranije parafirane sporazume za narednu sezonu imaju Slavković, Nikola Tanasković i Andrija Grbović, ali je ostalo da se riješi još mnogo poslova.

Kapitenu Petru Popoviću, Vladimiru Mihailoviću i Aleksi Iliću su istekli ugovori i pitanje je da li će ostati, a završene su odiseje Alerika Frimena, Joana Makundua, Marvina Džonsa, Marka Jagodić-Kuridže i Brendona Pola, dok postoji mogućnost da se saradnja produži sa Mekinlijem Rajtom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније