Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

07. 06. 2024. 08:17 >> 08:42
Čitaj mi:

počelo nba finale

Boston pregazio Dalas, Dončić nije mogao sam

Dalas Maveriksi poraženi su od Bostona u prvom meču finala NBA lige 107:89. Uzalud je Dončić imao dabl-dabl kada nije imao pomoć saigrača , upisao je 30 poena, 10 skokova i samo jednu asistenciju.

Dalas je tek treći tim u posljednjih 58 godina koji je jedan meč u finalnoj seriji završio sa manje od deset asistencija.

Boston je silovito ušao u utakmicu, sa čak 29 poena prednosti u jednom trenutku prvog poluvremena, kada Dalas nije ličio na sebe.

Kasnije su se malo opustili, ali razlika je sve vrijeme bila bezbjedna za domaćina.

Dvocifreni osim Luke bili su Pi Džej Vašington sa 14, Džejden Hardi sa 13 i Irving sa 12 poena.

U Bostonu su poeni bili daleko bolje raspoređeni. Meč je najbolje započeo Kristaps Porzingis sa 20 poena i šest skokova, međutim u drugom poluvremenu je stao.

Džejlen Braun je imao 22 poena, dabl-dabl partiju je upisao Džejson Tejtum sa 16 poena, 11 skokova, ali i pet asistencija. Derik Vajt je dodao 15 poena, Holidej 12, a Al Horford 10 poena.

Legendarni španski trener Pep Gvardiola bio je gost prve utakmice NBA finala. Bio je obučen u opremu Boston Seltiksa i navijao za domaći tim.

Pred taj meč imao je priliku da se upozna sa trenerom Bostona Džo Mazulom, sa kojim je i razmijenio opremu. Prije samog početka se srdačno pozdravio i sa Krisapsom Porzingisom.

Na pres konferenciji Dončić je upiotan da li u timu poslije ovoga ima i dalje samopouzdanja.

"Naravno da ima. Želite da kažem kako nemamo samopouzdanja?", odgovorio je kontra pitanjem.

Loši procenti šuta iz igre i za tri poena uslovili su da Teksašani i treći put u postsezoni izgube uvodnu utakmicu u seriji, pošto im se to desilo sa LA Klipersima i Oklahomom.

"Oni uglavnom igraju jedan na jedan. Uvijek imaju mnogo pomoći. Zato smo tako loše šutirali", obrazložio je slovenački košarkaš.

Pohvalio je najboljeg pojedinca u redovima Seltiksa, Kristapsa Porzingisa.

"Bio je zaista sjajan. Pogađao je šut za šutom. Blokirao nas je. Imao je veliku utakmicu na obje strane terena", dodao je Dončić.

Iskusni Kajri Irving misli da zna u čemu je problem.

"Moramo da imamo brži protok lopte. I to opet kreće od mene, ja sam taj koji treba da diktira ritam, i da se prilagodim na sve što bacaju na nas. Ovo je zabavna serija. Bilo je zabavno ući u sam meč, i biće i dalje zabavno. Ipak, biće to jedan šahovski nivo koji će morati da se odigra", zaključio je Irving.

Naredna utakmica igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније