Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

02. 06. 2024. 21:27 >> 21:53
Čitaj mi:

MADRIĐANI ZAVRŠILI SERIJU SA 3:0

Real stavio tačku na užasnu sezonu Barse, Pariz u finalu s Monakom

Očajna sezona za košarkaše Barselone je završena na najbolniji mogući način - "metlom" od Reala u polufinalu ACB lige.

"Kraljevski klub" je nakon dvije pobjede u Madridu savladao Katalonce i u "Palau blaugrani" 95:92 i sada čeka rivala u finalu.

Mursija vodi 2:1 protiv Unikahe i ima šansu da sjutra na svom terenu stigne do prvog finala u klupskoj istoriji, za šta navijaju u redovima Reala, jer bi imali prednost domaćeg terena. Ako tim iz Malage poslije 0:2 stigne do 3:2, prve dvije utakmice finala igrale bi se u dvorani "Hose Marija Martin Karpena".

Duel u Kataloniji bio je uzbudljiv do samog kraja, a tačku je stavio Fakundo Kampaco, koji je 22 sekunde prije kraja probio odbranu domaćina i pogodio za nedostižnih 94:90.

Omaleni Argentinac je bio najefikasniji sa 21 poenom, Džanan Musa je ubacio 14, Valter Tavareš 13, Vensan Poarije 12, Geršon Jabusele 11...

Kod domaćih je najbolji bio Džabari Parker sa 27 koševa, Vili Ernangomes je ubacio 17, a Tomaš Satoranski 12.

Barsa je tako sezonu završila bez pehara, a tri puta ju je zaustavio Real, koji je bio bolji i u polufinalu Superkupa Španije i u finalu Kupa kralja, a u četvrtfinalu Evrolige je bolji bio Olimpijakos.

U finalu francuske Pro A lige igraće šampion Evrokupa, Pariz. Tim iz Grada svjetlosti je u majstorici porazio Asvel (98:92) na krilima sjajnog plejmejkera Ti Džej Šortsa, koji je upisao 28 poena i devet asistencija.

Vremena za slavlje nema, jer Pariz prvi meč finala igra već u utorak u 18.30 časova, kada gostuje Monaku.

Kao i Real, i Anadolu Efes je polufinale u turskoj Superligi završio sa 3:0, jer je bio bolji od Karšijake u Izmiru (97:90).

Šejn Larkin je dao 28 poena, a Vil Klajburg 19 u pobjedi na jednom od "najvrelijih" gostovanja u Turskoj. Efes će u finalu imati prednost domaćeg terena, a najvjerovatnije će igrati sa Fenerbahčeom, koji vodi 2:0 protiv Bešiktaša Marka Simonovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније