Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

31. 05. 2024. 08:00 >> 11:16
Čitaj mi:

NBA LIGA

Dalas ide u treće NBA finale, Dončić i Irving srušili Minesotu

Dalas Maveriksi izborili su plasman u veliko finale NBA lige pošto su u finalu Zapada počistili Minesotu Timbervulfse u petom meču 124:103. Maveriksima je ovo treće finale u istoriji te prvo od 2011., kada su jedini put osvojili naslov.

Maveriksi su brzo poveli sa 18:8,a do poluvremena prednost je porasla na ogromnih +29.

Na drugoj strani, Minesota nije djelovala ni nalik onom timu za koji, sada već bivši šampion Denver, nije imao rješenja.

Tako, Dalas je dolazio i do najveće prednsoti +36, pa je jasno bilo da u ovom meču "vukovi" nemaju šta da traže.

Najbolji pojedinci na ovom susretu bili su Luka Dončić i Kajri Irving koji su postigli po 36 poena.

"Bio je veoma težak put, ali nije završen. Ima još posla, moramo da upišemo još četiri pobjede, ali mislim da smo barem danas zaslužili da malo slavimo. Ovo je ludo. Mi smo sjajan tim, ali ono još važnije jeste da imamo sjajne momke u timu počev od igrača do trenera. Držimo se zajedno, igramo košarku, uspjeli smo da pobijedimo neke veoma dobre ekipe na putu dovde. Sada nas čeka najbolji tim u ligi koji je imao najbolji skor u ligaškom dijelu. Posjeduju nevjerovatno oružje u defanzivi i ofanzivi. Moramo da odigramo sjajnu košarku kako bismo ih pobijedili", rekao je Dončić.

"Kada sam prethodne noći legao da spavam imao sam najveće samopouzdanje, kao i na šuterskom treningu ujutro. Osjećao sam da ćemo odigrati jednu od najboljih utakmica", istakao je Irving.

Dončić je ovim učinkom postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u plej-ofu ostvario po 150 skokova i asistencija i pogodio 50 trojki. Naravno, nakon utakmice proglašen je MVP-om konferencijskog finala.

Nakon što je isprozivao sve u dvorani, računajući i repera Snup Doga, pa zakazao veliko finale sa Boston Seltiksima, Luka je na miru popio pivo u društvu oca, Saše Dončića.

Minesotu su predvodili Karl-Еntoni Tauns i Еntoni Еdvards sa po 28 poena.

"Nijednom u ovoj seriji nismo kliknuli kao ekipa, ni u jednoj utakmici. U posljednje dvije serije svi smo kliknuli u isto vrijeme, pogađali šuteve i sve to, ali ovoga puta nije bilo tako", rekao je Edvards.

Finalna serija NBA lige počinje sedmog juna kada će Boston biti domaćin. Druga utakmica je na programu 10. juna, a zatim se serija seli u Teksas gdje će Dalas biti domaćin 13. i 15. juna.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније