Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

29. 05. 2024. 08:22 >> 08:34
Čitaj mi:

minesota izbjegla metlu

Dončićev tripl-dabl nedovoljan za finale NBA lige, Minesota smanjila na 3:1 u finalu Zapada

Dalas je bio blizu finala NBA lige, ali Minesota to nije dozvolila pa je produžila seriju. Oba tima su željna finala. MInesota jer nikad do sad nije bila u finalu, Dalas posle 13 godina

Slavili su Vukovi u Teksasu rezultatom 105:100 i tako smanjili na 3:1 u seriji koja se sada seli u Mineapolis.

Maveriksi su i dalje favoriti da se nađu u velikom finalu prvi put posle 13 godina, dok Minesota želi prvi put da se nađe u finalu NBA lige.

Karl-Entoni Tauns je ubacio  25 poena i bio drugi najbolji u redovima Vukova, odmah iza Entonija Edvardsa koji je ubacio 29 i imao 10 skokova i devet asistencija.  Istakli su se još Konli sa 14, Gober sa 13 poena i 10 skokova i Mekdanijels sa 10 poena.

Dončić je ostvario tripl-dabl, imao je 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Irving je dodao samo 16, Hardi 13 sa klupe, Gaford 12, a Pi Džej Vošington 10. Dante Eksum je igao četiri i po minuta i ubacio je pet poena.

„Sve je na meni. Jednostavno nisam dao dovoljno energije. Pobijedili su u jednoj utakmici. Moramo samo da se fokusiramo na sljedeću", rekao je Dončić.

Smjenjivale su se ekipe u vođstvu u trećoj dionici,a onda je Tauns u međuvremenu dobio petu ličnu i trener je morao da ga čuva što je Dalasu odgovaralo.

U posljednjoj četvrtini Dalas je vodio 90:89 a odmah potom gosti su došli do +8 i tada je bilo jasno da će Minesota lagano privesti meč kraju u svoju korist.

Dončič je na 14 sekundi do kraja pogodio jednu  trojku za 103:100, ali nije više ništa moglo tu da se uradi. 

Naredni meč igra se 31. maja u 2.30 po srednjeevropskom vremenu u Mineapolisu, a pobjednik serije ide na Boston, koji se sa istočne strane prošetao do finala.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније