Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

27. 05. 2024. 08:14 >> 08:28
Čitaj mi:

dalas vodi 3:0

Dalas na korak do finala nakon 13 godina, Dončić i Irving srušili Minesotu

Dalas je poveo sa 3:0 protiv Minesote u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su pobijedili 116:107.

Dalas su predvodili Luka Dončić sa 33 poena, sedam skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti i Kajri Irving sa 33 poena i četiri asistencije i ostavrili petu pobjedu u plej-ofu. 

Pi Džej Vašington pobjedi je doprinio sa 16 poena i osam skokova, a Derik Džons sa 11 poena.

Kod Minesote najbolji je bio Entoni Edvards sa 26 poena uz devet skokova i devet asistencija i uz šut za tri poena 0/8.

Majk Konli postigao je 16 poena, Džejden Mekdenijels 15, a Karl Entoni Tauns 14 poena uz 11 skokova. Sa 14 poena utakmicu je završio i Naz Rid.

Tauns je promašio sva četiri šuta u seriji Dalasa 14:3 tokom posljednjih pet minuta meča.

„Mogu samo da se nasmijem… Šutiram po 1.500 šuteva dnevno na treninzima. Šutirao sam dobro u ovom plej-ofu, samopouzdanje mi je izuzetno visoko. Ali gledati kako te lopte nesrećno izlaze napolje nakon što djeluje da su već ušle, to je teško. Što se tiče samopouzdanja, dobro sam. Nastaviću da šutiram“, istakao je Tauns.

„Tokom cijele serije mučimo se da privedemo utakmicu kraju. U tim utakmicama na tri minuta do kraja, svaku smo izgubili“, rekao je trener „vukova“ Kris Finč.

Četvrta utakmica igra se u noći između utorka i srijede, a domaćin će biti Dalas.

„Nemojte to čak ni da izgovorite. Ali osjećaj je sjajan. Moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, moramo da igramo istim mentalitetom. Oni neće odustati. Potrebna nam je još samo jedna pobjeda, samo još jedna. Oni imaju sjajan tim i ništa još nije gotovo. Moramo da ostvarimo još jednu pobjedu, a ako je ostvarimo, onda će nam trebati i ostale“, rekao je Dončić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније