Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 05. 2024. 20:11 >> 20:28
Čitaj mi:

NIŠTA OD 3:0

SC Derbi odolio i izborio nastavak serije, Rajt tragičar

Šampionska trka još nije gotova, SC Derbi se potrudio da produži sezonu - tim Dejana Jakare je u trećem meču finala plej-ofa savladao Budućnost 91:89 (29:20, 19:20, 27:26, 16:23) i izborio nastavak serije. Tragičar je bio Mekinli Rajt, koji je 1,9 sekundi prije kraja stao na liniju penala da izbori produžetke, ali nije pogodio prvo bacanje. Namjerno je promašio drugo, ali niko od njegovih saigrača nije dohvatio loptu.

Treća utakmica trebalo bi da se igra u utorak, eventualna majstorica u petak, zbog finala Kupa Crne Gore u fudbalu koje je na programu u četvrak 30. maja.

"Studenti" su ponovo bolje počeli meč, a na startu je blistao Nikola Pavlićević, koji je ubacio 10 poena za nepuna četiri minuta, uključujući i trojku za 15:8.

Na početku 2. četvrtine Mateo Drežnjak je iskoristio jedno od dva bacanja za prvu dvocifrenu prednost (30:20), Budućnost nekoliko puta prilazila na minus tri, da bi Drežnjak trojkom donio plus 11 (45:34) u 19. minutu.

Nominalni gosti su održavali prednost u 3. dionici, koju je obilježio ogroman broj faulova (21). U 26. minutu je prvo Vasilije Baćović pogodio za plus 14 (63:49), a potom i Drežnjak dao novu trojku za 66:52.

Budućnost je trojkom Flečera Megija prišla na 69:75 na početku posljednje dionice, ali je prvo Luka Bogavac položio loptu u koš nakon odličnog prodora, a potom i Drežnjak treći put pogodio iza linije 6,75 za 80:69.

Žakelj je uzeo tajm-aut na osam minuta i 33 sekunde do kraja, ali su mu opcije za kvalitetnu odbranu bile sužene, jer su Mekinli Rajt i Andrija Slavković, koji su bili u petorci, morali da se čuvaju 5. faula, a četiri je imao i Jogi Ferel (tada bio na klupi da odmori).

Branilac titule je na četiri i po minuta do kraja, trojkom Ferela iz veoma teške situacije, smanjio na 88:83, ali mu je ubrzo suđen peti faul.

Na 3,07 do posljednje sirene je Kenan Kamenjaš pogodio za 85:88, a onda smanjio i na 89:91 na 64 sekunde do kraja.

Do kraja više niko nije probacio loptu kroz obruč, a Rajt je propustio najbolju šansu da odvede meč u produžetak...

Drežnjak i Emir Hadžibegović su bili najefikasniji u pobjedničkom timu sa po 16 poena, Pavlićević je ubacio 14, a Borna Kapusta 12.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Ferel sa 20, Megi je stao na 15, a Rajt, Kamenjaš i Slavković su ubacili po 13.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније