Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

24. 05. 2024. 23:14 >> 23:20
Čitaj mi:

EVROLIGA

Realova lekcija Olimpijakosu za novo finale

Real Madridu je furioznih 20 minuta bilo dovoljno za novo finale Evrolige - "kraljevski klub" je nakon prvog dijela imao plus 19 protiv Olimpijakosa, a u nastavku uz malo problema sačuvao prednost 87:76 i zakazao obračun sa Panatinaikosom za trofej.

Madriđani će tako protiv "zelenih" pokušati da odbrane trofej i stignu do rekordne 12. titule u elitnom takmičenju.

Nevjerovatno je Real odigrao u prvih 20 minuta. Ubacio je pet trojki za šest minuta, rešetali su Musa i Hezonja, a kada im se priključio Tavares, tim Ćusa Matea se odvojio na plus 18 - 28:10.

Olimpijakos je na staerta druge diomnice kako-tako reagovao, napravio je seriju 5:0, potom je prokockao kontranapad, što su na drugoj strani kaznili Kozer trojkom i Poarje zakucavanjem 33:15.

Nešto kasnije, Poarje je opet zakucao i donio svom timu rekordnih plus 20 - 38:18.

Isti igrač je i treći put zakucao za plus 23 (47:24), na četiri minuta prije kraja poluvremena. Olimpijakos je potom sa pet poena u nizu pokazao kakvu-takvu reakciju, ali je Real nedugo zatim stigao do najvećih plus 25 (54:29)

Mekisik je sa dvije trojke do odlaska na veliki odmor uspio da malo ublaži loše izdanje tima iz Pireja u prvom dijelu 56:37.

Preko četiri minuta je Real bio bez koša u trećoj četvrtini, što je Olimpijakos iskoristio da priđe na minus 13 (56:43). Imao je i napad tim iz Pireja kod tog rezultata, nije ga iskoristio, što je kaznio Hezonja.

Potom je Musa odigrao dva plus jedan za plus 15 (63:48) i Real je uspio da odbije nalet rivala. Ipak, Olimpijakos nije odustajao, pa je Piters drugom trojkom približio svoj tim na minus deset 66:56, na nešto malo manje od dva minuta prije kraja treće dionice.

Međutim, konsolidovao se Real do kraja tog perioda i trojkom Ljulja i bacanjima Poarjea opet se odvojio na ubjedljivih plus 13 uoči posljednjih deset minuta 71:58.

Zaprijetio je Olimpijakos na startu četvte četvrtine trojkama Pitersa i Vilijams-Gosa, ali je Real opet imao spreman odgovor preko Jabuselea i Ljulja 76:64.

Na šest i po minuta prije kraja Vilijams Gos je novom trojkom smanjio na minus devet 76:67. Propustio je nekoliko napada Olimpijakos nakon toga, što je kaznio Ljulj i vratio dvocifrenu prednost Realu 81:69, na manje od četiri minuta do kraja.

Posljednja nada za Grke otišla je kada je kod rezultata 83:73, kada je prvo Fal promašio dva bacanja, a potom Vilijams Gos napravio faul u napadu...

Real je predvodio Musa sa 20 poena, 12 je ubacio Hezonja.

Kod Olimpijakosa 23 poena Pitersa, Mekisik je dodao 17.

Finale se igra u nedjelju od 20 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније