Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

24. 05. 2024. 08:40 >> 09:53
Čitaj mi:

Fajnal for Evrolige u Berlinu

Vrijeme je za završni čin, Real Madrid branilac trona

Panatinaikos i Fenerbahče će u okviru polufinala Evrolige odigrati utakmicu "Uber Areni" u Berlinu od 18h. U reprizi prošlogodišnjeg polufinala od 21h gledaćemo Real Madrid i Olimpijakos. Četiri ekipe, a samo će jedna postati šampion Evrope.

Sigurno da će "Uber Arena" biti dupke puna, a kako Turci imaju snažnu dijasporu širom Njemačke, navijači Fenerbahčeta doći će u velikom broju.

Neki navijači su ispred hotela, gdje je smještena turska delegcija, dočekali ekipu na ulazu, a tada se desio i incident sa trenerom Panatinaikos Erginom Atamanom kada su mu navijači Fenera uzvikivali pogrdne riječi. Potom je Ataman u holu hotela urlao nezadovoljan nivoom obezbjeđenja i pitao "Ggje je obezbjeđenje", "Gdje je Evroliga". Kasnije je tvrdio da ga je jedan od policijskih službenika odgurnuo a onda i pao na pod.

Turski stručnjak je u nekoliko navrata  isticao da će ovaj tim postati i šampion.

"Bio je veliki izazov ispuniti obećanje, ali vjerovao sam u istoriju kluba, jednog od dva najveća u istoriji evropske košarke. Želim svim navijačima Panatinaikosa da uživaju u ovome poslije 12 godina. Šta drugo da obećam sada. Znam da svi od nas očekuju sedmu zvezjdicu u OAKA. Mogu da obećam da ćemo je i donijeti“.

Navijači su u stanju potpune ekstaze, a sigurno da ovo neće biti obično finale.

Fenerbahče se aktivirao na evropskoj sceni u prethodnoj deceniji i to pod vođstvom srpskog stručnjaka Željka Obradovića koji je osvojio titulu 2017. godine i od tada postao redovan učesnik fajnal forova.

Turski tim je uspio da kao gost u majstorici sa Monakom slavi sa 80:79 trojkom Nika Kalatesa 19 sekundi prije isteka produžetka. 
Još samo dva koraka su mu ostala do cilja. 

Biće ovo Šarunasov treći fajnal For kao trener. Vodio je Žalgiris i Barselonu, ali za sada titulu nije osvojio.

"Svaka situacija je drugačija. Sa prvog fajnal-fora sam naučio da detalji odlučuju, jedan loš faul. Drugi fajnal for kazao je da moraš da pogodiš šuteve. Samo je važno sebi omogućiti šansu. Mi smo to uspjeli poslije nevjerovatno teške serije protiv Monaka".

Real je najkvalitetniji tim u Evroligi. Izabranici Ćusa Matea vezali su deset pobjeda u prvih deset mečeva i jasno stavili do znanja konkurenciji da će učiniti sve da odbrane trofej.

Ćus Mateo ipak ne priznaje i da je njegov tim prvi favorit.

„O tome ne pričamo u svlačionici, to je više za kladionice i navijače. Za nas je najvažnije da shvatimo kako se osvaja fajnal-for, da se poštuju protivnici. Imamo veliku utakmicu protiv tima koji ima srce šampiona. Oni su džentlmeni na terenu i na klupi. Mnogo ih poštujemo. Da bismo ponovo podigli trofej moramo njih da pobijedimo. Samo o tome pričamo.

Dolazak Fakunda Kampaca iz Crvene zvezde u decembru prošle godine ispostavilo se kao pun pogodak a sa klubom je potpisao četvorogodičnji ugovor.

Nije u pitanju bio ni novac, niti išta drugo, sem želje da se vrati kući i ponovo zaigra tamo gdje je i stekao košarkašku afirmaciju.

Pored njega, največi doprinos da Real dogura do polufinala su Džanan Musa i Mario Hezonja koji su odigrali nekoliko istorijskih utakmica.

Sa druge strane, ekipa Jorgosa Barcokasa je sa blagom ulogom autsajdera ušla u meč sa Barselonom u četvrtfinalu ali se desilo potpuno suprotno. Zakazali su meč polufinala sa Real Madridom.

"Uvijek sam pokušavao da uđem u kulturu zemlje u kojoj radim i specifičnog tima. Pokušavao sam da shvatim šta tačno svaki tim predstavlja, kako bih mogao da ga konkurentno transformišem. Za ovaj klub, ja dobro znam šta znači, šta je to. Ono što navijač Olimpijakosa želi je da svaki igrač, svaki član tima bude posvećen, da da sve od sebe. Ono što još jednom obećavam je da ćemo se boriti za svaki posjed, borićemo se za naš tim, za naše karijere, ali i za dres Olimpijakosa. Biće veoma važno da naš tim osvoji još jednu evropsku titulu", rekao je trener Barcokas.

Real Madrid i Panatinaikos su se do sada sastajali četiri puta u završnicama Evrolige i to sva četiri u finalima.

Sve prognoze su da će Real Madrid pobijediti i to rutinski. Dva puta je ove sezone bio bolji od Olimpijakosa.

Real Marid je 11 puta osvajao Evroligu , uključujući i ono posljednje, 2023. godine.

EVROLIGA

18.00: Panatinaikos- Fenerbahče

21.00: Real Madrid - Olimpijakos

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније