Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

23. 05. 2024. 19:55 >> 20:02
Čitaj mi:

FINALE PLEJ-OFA

Rajt se poigravao sa SC Derbijem, Budućnost na korak od titule

Budućnost je na krilima Mekinlija Rajta savladala SC Derbi i u drugom meču finala plej-ofa 90:82 i stigla na korak od titule. Prvu meč loptu "plavi" će imati u nedjelju.

U prvom meču ekipa Andreja Žakelja očitala je lekciju Derbiju 91:75. Finale se igra na tri pobjede.

Bolje je otvorila meč Budućnost i na krilima Minića (ubacio dvije trojke) i Rajta stekla pet poena viška nakon tri minuta igre 14:9.

Nedugo zatim, nakon trojke Ferela bilo je plus šest za "plave" 17:11. Međutim, "studenti" su uzvratili serijom 7:0 za preokret 21:20.

Kako je četvrtina odmicala, tako je tim Dejana Jakare igrao sve bolje, pa je nakon druge trojke Ivišića stigao do rekordnih plus sedam 35:28.

Nakon 10 minuta igre bilo je 35:30 za SC Derbi.

Početak druge dionice obilježila je igra koš za koš, da bi Mirković sredionom tog perioda donio dvocifrenu prednost svom timu 48:37. Dobro je, međutim, reagovala Budućnost nakon toga, serijom 10:0 prišla je na 48:47, na nešto malo više od dva minuta prije odlaska na veliki odmor.

Megi i Ferel su promašili trojke za izjednačenje, što je kaznio Ivišić sa četiri vezana poena za plus sedam 56:49. Ta razlika bila je i na poluvremenu 57:50.

Trojkama Slavkovića i Rajta Budućnost je na startu nastavka prišla na 61:58, ali je istom mjerom uzvratio Hadžibegović i odbio nalet rivala 64:58.

Razigrao se potom Rajt, pa je Budućnost sredinom tog perioda uhvatila priključak 64:64. Na nešto više od tri minuta prije kraja trećeg kvartala SC Derbi je poveo 71:67, ali je Ilić donio preokret Budućnosti 72:71.

Nakon 30 minuta bilo je kao da se nije igralo 74:74.

Koševi su se teško postizali na početku četvrte četvrtine. Tada su opet na scenu stupili Rajt i Ferel koji su odveli Budućnost na 82:76, na pet minuta prije kraja.

Trećom trojkom Ivišić je održao svoj tim u igri, ali su Ferel i posebno Rajt na drugoj strani bili precizni za 86:79, na nešto malo više od tri minuta do kraja.

Prišao je SC Derbi na minus četiri 86:82, imao i napad za još veći priključak, ali Ivišić nije bio precizan u šutu za tri.

Na drugoj strani Ferel je pogodio dva bacanja i praktično otklonio sve dileme.

Rajt se na kraju zaustavio na 28 poena, dobro su ga pratili Ferel sa 19, te Slavković sa 13 poena.

Kod SC Derbija ubjedljivo najbolji bio je Ivišić sa 25 poena, 13 je dodao Drežnjak, a 11 Pavlićević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније