Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

20. 05. 2024. 19:50 >> 20:35
Čitaj mi:

BORBA ZA TITULU

Budućnost ubjedljiva protiv SC Derbija za vođstvo u finalu

Budućnost je povela u finalnoj seriji plej-ofa, nakon rutinske pobjede nad SC Derbijem u "Morači" 91:75.

Budućnost je bolje otvorila meč, pa je sredinom uvodne dionice stekla šest poena prednosti 18:12, uz dvije trojke talentovanog Minića.

Ipak, "studenti" su serijom 6:0 uhvatili priključak 18:18, na 2.15 do kraja prve četvrtine.

Međutim, završnica tog dijela igre pripala je "plavima" koji su nakon deset minuta igre imali plus šest 26:20.

I drugu dionicu je bolje otvorio tim Andreja Žakelja, koji je trojom Ferela prvi put stekao dvocifrenu prednost 33:23, na 6.23 do kraja meča.

Nedugo zatim bilo je plus 11 (39:28), a na minut i po prije kraja bilo je 45:32, nakon što je Kamenjaš pogodio pod faulom, a potom dao i dodatno.

Do odlaska na veliki odmor tim Dejana Jakare je kako-tako reagovao, pa je trojkom Bogavca sa zvukom sirene prišao na minus devet 46:37.

Početak nastavka obilježila je igra koš za koš. Trojkom Megija je Budućnost je vratila dvocifrenu prednost 57:45. Isti igrač je nakon prodora donio rekordnu prednost "plavima" 61:47, na nešto malo manje od četiri minuta prije kraja trećeg perioda.

Ipak, nakon tajm-auta Jakare, njegovi izabranici su dobro odgovrili. Trojke su pogodili Drobnjak i Hadžibegović, ali je istom mjerom uzvratio Megi i odbio nalet rivala.

Do kraja tog perioda, Budućnost je opet uhvatila ritam pa je uoči posljednjih minuta imala plus 16 - 71:55.

SC Derbi je zaprijetio u četvrtoj četvrtini, pa je poslije trojke Drobnjaka smanjio na 75:65, na 6,32 do kraja meča.

Međutim, opet je na scenu stupio Megi i novom trojom vratio mir "plavima" 78:65. Tačku na pobjedu Budućnosti stavio je Ferel svojom petm trojkom 84:69, na 3.21 do kraja meča....

Ferel sa 22 i Megi sa 19 poena su se istakli u pobjedničkom timu. Rajt je ubacio 16, Kenan Kamenjaš i Ilić su dodali po 12 poena.

U redovima SC Derbija najefikasniji je bio Drobnjak sa 15 poena.

Finalna serija se igra na tri pobjede, a utakmice su na svaka tri dana. Sljedeća je u četvrtak, takođe u 18 časova, satnica treće će biti naknadno određena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније