Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

16. 05. 2024. 09:49 >> 09:50
Čitaj mi:

nataša mek dobila šansu

Od šišanja pilića do WNBA lige

Crnogorska reprezentativka Nataša Mek dobila je šansu u dresu Finiks Merkjurija na startu WNBA lige.

Mek je u porazu ekipe iz Arizone 89:80 na parketu Las Vegasa, igrala skoro 20 minuta i za to vrijeme ubacila dva poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Prethodno je Nataša igrala u dresu turskog Botaša i bila jedna od najboljih košarkašica tokom sezone.

Za centra je ovo povratak u najjaču ligu na svijetu jer je tokom 2021. nastupala za Čikago i Minesotu a zatim je Nataša odlučila da se preseli u Evropu.

Zadužila je opremu poljske ekipe AZS Lublin. U šampionatu Poljske imala je prosjek od 15,7 poena uz 10,8 skokova, dok je u Evrokupu u prosjeku postizala 15,6 poena, uz 11,5 skokova.

Odluku da zaduži opremu reprezentacije Crne Gore donijela je nakon razgovara sa selektorkom Jelenom Škerović koja već godinama radi sa velikim uspjehom u Poljskoj.

Ljetos je sa uspjehom igrala za Crnu Goru na Eurobasketu.

Nataša Mek (25, 193) je rođena u gradu Lufkin u Teksasu. Tokom koledž karijere branila je boje Angelina Univerziteta i Oklahome Stejt.

A iza Nataše stoji nesvakidašnja životna priča. U jednom trenutku je napustila košarku, jer je izubila samopoštovanje zbog bliskih osoba koje su je obeshrabrivale govoreći da joj košarka neće ništa donijeti. Zaposlila se na jednoj farmi kokošaka gdje je šišala krila pilićima.

"Kada sam prvi put stigla – miris je bio užasan. Proces je bio dug, hladan … moja stopala bi bila vlažna i mokra.“

A onda je upoznala trenera Rendija Mekelvija, trenera malog koledža u Lufkinu, koji joj je ponudio da se vrati.

“Odbijala sam, ali sam se jedne noći zapitala da li zaista želim da budem u ovoj fabrici zauvijek kada bih mogla da radim nešto što volim i takođe da se obrazujem dok to radim”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније