Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

15. 05. 2024. 22:51 >> 08:36

Obradović: Ogromna prednost Zvezde, ali vjerujem svojim igračima

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa večeras izgubila od Crvene zvezde jer je promašila mnogo otvorenih šuteva, da crveno-bijeli imaju ogromnu prednost u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, ali da nema razloga da ne vjeruje svojim igračima.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi, stekli su ogromnu prednost u plej-ofu 2:0. Na nama je da probamo da se spremimo i odigramo najbolje što možemo pred našim navijačima. U velikom dijelu utakmice smo bili u dobrom ritmu, ali kad god smo prišli Zvezda je imala odgovor. U nekim situacijama u napadu reagovali smo brzopleto, a bogami je bilo dosta dobrih i otvorenih šuteva, nažalost procenat je bio takav da nismo skoro ništa ubacili i zahvaljući tome smo izgubili", rekao je Obradović na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Crvene zvezde 73:80 i gube 0:2 u finalu plej-ofa ABA lige. Crno-bijeli će u nedjelju biti domaćini u Beogradskoj areni u trećoj utakmici.

Na konstataciju da se serije završavaju u pet utakmica, Obradović je rekao da ne želi da priča o petoj utakmici već samo o narednoj trećoj.

"Treba da pričamo o trećoj, to je naša realnost. Treba da igramo bolje i da ubacujemo otvorene šuteve. Bilo je dobrih ofanzivnih skokova, ali nažalost nismo uspjeli da ih realizujemo. Ono što je falila je bolja kolektivna igra. I u odbrani smo imali neke detalje, dozvoljavali lake koševe u tranziciji", naveo je on.

Na pitanje da li će pozvati na odgovornost neke igrače, prije svih kapitena Kevina Pantera, ali i na pohvalu za igru Džejlina Smita, Obradović je odgovorio da vjeruje svojim igračima.

"Večeras je postojala ogromna želja kod igrača. Sve ćemo analizirati. Uvijek vjerujem igračima, nema razloga da im ne vjerujem. Nekad se odigra slabija utakmica, nekad bolja. Ostaćemo zajedno i probati da odigramo bolje. Nema spora svi žele da daju maksimum, treba biti hladne glave i u većoj koncentraciji. To nije uvijek lako, koncentracija i mirnoća, kad si miran lakše reaguješ i vjerovatno ubaciš otvorene šuteve", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније