Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

15. 05. 2024. 15:27 >> 15:27

ZVANIČNO

Herbert nakon Olimpijskih igara napušta klupu Njemačke

Selektor Njemačke Gordon Herbert odlučio je da se povuče sa tog mjesta nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu, saopšteno je danas.

Herbert (65) je reprezentaciju Njemačke preuzeo 2021. godine. Sa tom selekcijom je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2022, kao i zlato na prošlogodišnjem Mundobasketu.

Kako se navodi u saopštenju Košarkaškog saveza Njemačke (DBB) ugovor će biti raskinut 31. avgusta ove godine i to na zahtjev Herberta. On je imao ugovor sa DBB do 2025. godine.

"Bilo je nevjerovatno iskustvo i čast da budem selektor njemačke muške košarkaške reprezentacije. Bila mi je čast da treniram ove momke. Svi košarkaši koji su igrali na EP, SP i svim reprezentativnim takmičenjima sa poštovanjem su predstavljali Njemačku. To je nevjerovatna grupa igrača. Radujem se posljednjem izazovu iz našeg trogodišnjeg plana - OI u Parizu", rekao je Herbert, prenosi zvanični sajt DBB.

Njemačka će na OI u Parizu igrati u grupi sa Francuskom, Japanom i pobjednikom kvalifikacija u Letoniji, na kojem igra i naša selekcija. OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније