Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

06. 05. 2024. 13:03 >> 13:03
Čitaj mi:

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Ivanovićeva sedmica za zaborav, Radonjić završio sezonu

Sedmicu koja je za nama malo ko od crnogorskih trenera i košarkaša će pamtiti po dobrom, jer su gotovo sve njihove ekipe doživjele poraze.

Baskonija je doživjela dva udarca - tim Duška Ivanovića je prvo poražen od Reala 98:102 za 0:3 u četvrtfinalu Evrolige, a potom je u "Fernando Buesa areni" doživio i neočekivan kisk protiv Đirone (92:96), čime je propustio šansu da od Manrese preuzme 8. mjesto u ACB ligi.

Ekipa iz Vitorije u preostala dva kola igra protiv "crnogorske" Mursije i Reala, a da bi se domogla doigravanja mora da upiše pobjedu više od Manrese, koja se sastaje sa Bilbaoom i Tenerifeom.

Unikaha je nakon osvajanja FIBA Lige šampiona i velikog slavlja u Malagi igrala sa oba tima sa kojima se sastala na fajnl-foru u Beogradu - prvo je u reprizi finala izgubila od Tenerifea na Kanarskim ostrvima 87:86, pa onda savladala Mursiju na svom terenu 96:71.

Kendrik Peri je na tim utakmicama ubacio 11, odnosno 10 poena.

Mursija je nakon osvajanja 3. mjesta u Ligi šampiona savladala Saragosu u srijedu (82:77), pa doživjela brodolom u Malagi. Džona Radebau je u duelu sa Saragosom dao 12 poena, Nemanja Radović devet, a Marko Todorović upisao samo skok, da bi protiv Unikahe Bjelopoljac brojao do 10, Amerikanac sa crnogorskim pasošem do devet, a Podgoričanin do sedam.

Gran Kanarija je nakon produžetka poražena na gostovanju Barseloni (95:89), a tragičar je bio Jovan Kljajić, koji je iz teške situacije promašio šut za pobjedu u regularnom toku. Meč je završio sa 10 poena, ali i šutem iz igre 3-13, te četiri asistencije, skokom, ukradenom loptom i blokadom.

Dino Radončić je vjerovatno završio misiju u Bajernu, jer je u Atini gledao meč Olimpijakos - Barselona dok su Bavarci igrali u šampionatu, a drugi crnogorski internacionalac u Njemačkoj je prethodne sedmice ubacio ukupno 17 poena - pet u pobjedi Getingena nad Oldenburgom (87:83), a 12 u porazu od Vehte (81:75).

Njegov tim je sa 10 pobjeda obezbijedio opstanak dva kola prije kraja.

Bešiktaš je pobjedom nad novim drugoligašem Samsunsporom (111:55) obezbijedio 3. mjesto pred plej-of Superlige Turske, a Marko Simonović uknjižio 13 poena (za dva 6-9, bacanja 1-2), osam skokova i dvije asistencije. Bivši crnogorski reprezentativac Derik Nidam je dobio poštedu.

Bahčešehir Dejana Radonjića je porazom od Merkezefendija (86:75) završio sezonu, a tokom ljeta slijedi potpuna rekonstrukcija ekipe.

Od crnogorskih igrača u AdmiralBet ABA ligi na terenu su bila dvojica - Petar Popović i Andrija Slavković su ubacili po pet poena u porazu od Partizana na prvoj utakmici polufinala plej-ofa (78:67). Revanš u "Morači" je sjutra od 18 časova, uz prenos na TVCG2.

Podgorica je sa plus 18 otišla na megdan Vojvodini u revanšu polufinala NLB ABA2 ligi, ali je izgubila čak 97:55. Milutin Đukanović je jedini imao dvocifren učinak u timu Dragana-Prla Radovića (17 poena), Marko Kljajević je ubacio šest, Filip Anđušić i Danilo Brnović po pet, Ognjen Čarapić četiri, a Danilo Brnović tri.

Zoran Nikolić je za domaće uknjižio 11 koševa, šest skokova i po dvije blokade, asistencije i ukradene lopte.

Njegov prezimenjak Danilo je upisao 13 poena (3-5 za tri, 2-5 za dva) i četiri skoka, ali je Limož ubjedljivim porazom na gostovanju Le Manu (101:75) ostao bez šansi za plej-of u francuskoj Pro A ligi.

Nikola Ivanović je prije skoro mjesec završio sezonu u moskovskoj Runi, a Bojan Dubljević je zbog povrede okončao odiseju u Zenitu iz Sankt Peterburga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније