Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

01. 05. 2024. 19:05 >> 19:11
Čitaj mi:

BIĆE REAKCIJA IZ ATINE

Evroliga: Nema dokaza da je Nibo gazio liniju, Olimpijakos oštećen

Mnogo bure podiglo se nakon sinoćnjih trećih utakmica četvrtfinala Evrolige, jer su iz Panatinaikosa i Olimpijakosa optužili sudije za poraze od Makabija (85:83), odnosno Barselone (82:80).

PAO je na gostovanju Ponosu Izraela u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" izgubio 85:83, a kontroverzni predsjednik Dimitris Janakopulos je direktno prozvao sudiju Luku Karduma za krađu. Povod je bio odluka da se ne dosudi lopta za "zelene" na 57 sekundi do kraja, iako se činilo da je Džoš Nibo gazio liniju nakon ofanzivnog skoka.

U analizi suđenja Evrolige je poručeno da je sve bilo čisto.

"Na 57 sekundi do kraja posljednje četvrtine, igrač Makabija Džoš Nibo je uhvatio ofanzivni skok nakon promašaja Antonijusa Klivlenda. Imao je posjed lopte kada je otišao u jean od uglova terena i bacio loptu na igraču Panatinaikosa Matijas Lesoru. Lopta se odbila od tijela Matijasa Lesora, što je rezultiralo autom za Makabi. Nakon što su sudije pregledale sve dostupne slike, nije bilo evidentnog dokaza da je Džoš Nibo nagazio liniju, jer je njegova peta mogla da bude podignuta od poda, a nema snimka iz drugog ugla kamere", naveli su iz Evrolige, koji nisu vidjeli ništa sporno ni u odluci da se prizna, a potom i poništi koš Lorenca Brauna na 14,9 sekundi do kraja, jer je pogrešno procijenjeno da je lopta bila u silaznoj putanji.

Nije se dugo čekalo na reakciju Janakopulosa, koji se oglasio sa nekoliko storija na Instagramu.

"Možda bi sljedeći put umjesto parfema, da prikrijete svoj smrad, trebalo da ukradete naočare kako biste vidjeli", aludirao je bogati Grk na aferu sa slovenačkim sudijom Matejom Boltauzerom, koji je priznao da je ukrao parfem na aerodromu u Beogradu.

Prozvao je i Evroligu.

"Vau, Nimbo je naučio da hoda po vazduhu kao Isus Hrist", napisao je Janakopulos.

Iz Evrolige su priznali grešku sudija na utakmici Olimpijakos - Barselona, ali ne iz posljednje sekunde produžetka, jer su procijenili da je sudija Mehdi Difala pravilno procijenio kontakt Filipa Petruševa sa Džabarijem Parkerom kao faul.

Tim iz Pireja je, međutim, grubo oštećen u finišu regularnog toka, pri vođstvu 71:69 - na 16,3 sekunde do kraja, nakon ofanzivnog skoka Nikole Kalinića i izborenog auta, Tomaš Satoranski je izveo loptu i to uradio nakon isteka dozvoljenih pet sekundi.

Sudije, međutim, nisu ništa sudile, a Nikolas Laprovitola je dao koš za produžetke. Da je suđeno pet sekundi, Olimpijakos bi imao loptu na dva razlike i gotovo sigurnu pobjedu...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније