Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

21. 04. 2024. 22:16 >> 22:19
Čitaj mi:

POBJEDA PROTIV IGOKEE

Partizan i Mega u polufinalu ABA lige

Košarkaši Partizana bez mnogo problema izborili su polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su i u drugoj utakmici četvrtfinala pobijedili Igokeu 101:77 (27:16, 22:22, 24:17, 28:22).

Aktuelne šampione predvodili su Zek Ledej sa 20 poena i šest skokova i Mateuš Ponjitka sa 16 poena i 12 skokova. Pobjedi su doprineli Džejms Naneli sa 14 poena, devet asistencija i četiri skoka, Bruno Kaboklo sa 14 poena i Uroš Trifunović sa 13 poena.

U ekipi Igokee najefikasniji su bili Goran Filipović sa 28 poena i Kosta Kondić sa 24 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Crno-bijeli su dobro počeli, poveli su 10:0, a imali su i 18 poena prednosti. Igokea se vratila u igru i prišla na 28:30, ali je Partizan poslije toga pojačao i serijom 11:3 do poluvremena vratio dvocifrenu prednost. Partizan je do kraja uvećavao razliku i ostvario ubjedljivu pobjedu.

Izabranici Željka Obradovića četvrtfinalnu seriju protiv Igokee završili su rezultatom 2:0, pošto su u prvoj utakmici u Beogradu slavili 94:85.

Crno-bijeli će u polufinalu igrati protiv Budućnosti, koja je takođe poslije dvije utakmice u četvrtfinalu pobijedila Zadar.

Plasman u polufinale izborila je i Mega koja je u drugoj utakmici slavila protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani 85:71.

Ponovo je briljirao Nikola Đurišić koji je poslije 31 poena u prvoj utakmici, u drugom meču u areni "Stožice" bio najefikasniji sa 20 poena (6/11 iz igre, 2/8 za tri). Imao je i po dva skoka i asistencije, tri ukradene, ali i četiri izgubljene lopte za 32 minuta provedenih u igri.

U polufinalu Mega će na megdan Crvenoj zvezdi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније