Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

16. 04. 2024. 19:48 >> 19:55

ABA DVA LIGA

Podgorica ovjerila plasman u polufinale

Nije bilo dileme ko će u polufinale ABA dva lige - košarkaši Podgorice slavili su i u drugom meču četvrtfinala protiv Zlatibora i to u gostima 100:93.

Od starta su izabranici Dragana Radovića krenuli samouvjereno, od prvog minuta nametnuli svoj ritam i zasluženo izborili plasman u narednu fazu.

U prvih deset minuta imala je Podgorica osam poena prednosti (10:2), uspjeli su domaći da smanje zaostatak i nakon prve dionice bili na 25:21.

Nešto jači otpor pružio je Zlatibor u drugoj četvrtini, stigao do preokreta i imao 45:39 pred kraj prvog poluvremena. Ipak je Podgorica otišla na odmor sa prednošču 47:45.

Pitanje pobjednika praktično je riješeno u trećem periodu, Podgorica je stigla do tog momenta maksimalnih +19 (78:59) i do kraja meča samo održavala prednost, koja je početkom posljednjeg dijela bila i velikih +23 (87:64). U finišu je Zlatibor pokušao da igra na sve ili ništa, uspjeli su domaći da smanje prednost ali ne i da ugroze pobjedu našeg predstavnika - na kraju 100:93.Podgorica je slavila i u prvom meču 113:89.

Najefikasniji kod pobjednika danas Kunc sa 15 poena, Anđušić je ubacio 14, a Slaj 13 poena.

Podgorica će u polufinalu igrati sa boljim iz serije između Vojvodine i Sutjeske. Revanš je sjutra od 17 časova, a u prvom duelu, Novosađani su slavili u Nikšiću 89:84.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније