Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

16. 04. 2024. 09:37 >> 09:37
Čitaj mi:

SPREMA SE SPEKTAKL U PARIZU

Konačno pravi drim-tim i Durentova šansa za istoriju

Od originalnog i jedinog pravog drim-tima, sakupljenog 1992. godine u Barseloni, praktično nijedan sastav američke reprezentacije nije mogao da opravda taj nadimak.

Ali, ovaj koji se sprema za Olimpijske igre u Parizu, s pravom će nositi taj epitet, jer je dovoljno pogledati listu imena koja se bore za posljednje, 12. mjesto na spisku - Kavaj Lenard, Džejlen Branson, Paolo Bankero, Džejlen Braun...

Stiv Ker je odredio 11 igrača koji će napasti peto zlato zaredom, a imena su da se "smrzneš" - Stef Kari, Lebron Džejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Devin Buker, Tajris Halibarton, Entoni Edvards, Džru Holidej, Bem Adebajo i Entoni Dejvis.

Posljednji putnik u Grad svjetlosti biće poznat prije početka priprema u Las Vegasu u julu.

Lebron Džejms je počeo da razmatra opciju povratka u reprezentaciju nakon debakla na Mundobasketu, a prvi se prijavio Keru od velikih zvijezda. S obzirom na to da ima 39 godina, ovo će mu vjerovatno biti posljednji ples u drim-timu i pokušaj da osvoji četvrtu olimpijsku medalju, nakon zlatnih 2008. i 2012. i bronze 2004.

Ovo bi mogle da budu i posljednje OI za 35-godišnjeg Durenta, koji ima šansu da postane prvi košarkaš sa četiri zlatne olimpijske medalje, jer je sa tri sada izjednačen na 1. mjestu sa Karmelom Entonijem.

Zanimljivo, godinu stariji Kari će prvi put nastupiti na olimpijskom turniru. Do sada ima dva zlata sa svjetskih prvenstava (2010. i 2014), ali nikada nije nastupio na najvećoj smotri.

Debitant u drim-timu je Džoel Embid. Aktuelni MVP NBA lige je rođen u Kamerunu, mogao je da igra i za Francusku, sa kojom je "koketirao", ali se ipak odlučio za SAD i izazvao oštre kritike iz zemlje domaćina Igara.

SAD će prvi meč na košarkaškom turniru u Parizu igrati 28. jula protiv Srbije, koja bi mogla da ima najjači tim u istoriji, sa Nikolom Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem, Vasilijem Micićem, Nikolom Jovićem...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније