Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

28. 03. 2024. 11:09 >> 11:12
Čitaj mi:

32. kolo evrolige

Velika bitka za posljednja dva mjesta u plej-inu

Večeras je u epicentru 32. kolo Evrolige, u kome Partizan od 20.30 h dočekuje Olimpijakos u jednom od ključnih mečeva crno-bijelih za plasman u plej-in najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Očigledno je da Partizan ove sezone ne igra kao prethodne kada su gazili sve pred sobom, zato moraju da dobace do devetog mjesta ako se poklope drugi rezultati što bi obezbjedilo prednost domaćeg terena u prvoj plej - in utakmici.

Dakle, crno bijeli moraju da pobijede dva puta u plej-inu ako se uopšte plasiraju, a tek onda idu u plej-of gdje će ih sačekati Real Madrid.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da Olimpijakos igra veoma strpljivo u napadu i istakao da je ključ utakmice sa grčkim klubom u dobroj odbrani.

“Imamo to iskustvo igranja protiv njih u prvom delu Evrolige. To iskustvo trebalo bi da nam pomogne kako da igramo sa njima. To je ekipa, koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet, imaju prepoznatljiv način igre za vrijeme koliko je Jorgos Barcokas trener”, rekao je Obradović .

U prvom dijelu sezone, grčki velikan je pobijedio crno bijele u Pireju poslije produžetaka sa 98:94. Protekle sezone, Olimpijakos je glatko poklekao u Beogradu, bilo je 90:75 za crno bijele. 

Baskonija je u padu. Tim Duška Ivanovića je vezao dva poraza, pa je doveo u pitanje plasman u plej-in.

Efes se probudio u finišu sezone, ima dvije uzastopne pobjede. Ovo je jedan od ključnih mečeva za oba tima.

Baskonija mnogo bolje igra na svom terenu gdje ima skor 10-6, a vezala je četiri trijumfa u Vitoriji.

Nekadašnji šampion Evrope je samo dva puta pobijedio na 15 mečeva na gostovanjima ove sezone u evroeliti.

U Istanbulu krajem prošle godine, tim iz Baskije je pobijedio Pivare sa 87:80, uz čak 28 poena sjajnog Amerikanca Markusa Hauarda.

Kada utakmica bude počinjala večeras u rasprodatoj Areni, pri kraju će biti jedan, a u isto vrijeme počinjati još dva vrlo bitna susreta .

Naime, od 19h igraju Žalgiris i Olimpija Milano. Italijani su u ovom momentu na 10. mjestu.

Potom od 20.30 h Bajern dočekuje Barselonu, a Baskonija Efes.

Ono što je ključno, Partizan ima bolji međusobni skor od svih glavnih konkurenata, osim sa Bajernom.

Zato će biti posebno važno da Barselona zaustavi ekipu Pabla Lasa, a ne bi bilo loše ni da Efes pobijedi Baskoniju i tako eventualno otvori vrata devetom mjestu.

Četvrtak:

19.00h Žalgiris - Olimpija Milano 

20.30h Bajern - Barselona 

20.30h Baskonija -Efes 

20.30h Partizan - Olimpijakos 

21.00h Asvel- Monako 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније